Впечатляваща церемония даде старт на най-големия футболен форум – Световното

...
Впечатляваща церемония даде старт на най-големия футболен форум – Световното
Коментари Харесай

Стартът е даден! Футболното шоу в Русия започна


Впечатляваща гала даде старт на най-големия футболен конгрес – Световното състезание, което тази година ще се организира в Русия. Близо 80 000 фенове, изпълнили до краен лимит именития стадион „ Лужники “ в Москва, както и милионите пред телевизионните екрани по целия свят станаха очевидци на впечатляващото шоу, което откри 21-то издание на шампионата. От през днешния ден до 15 юли вниманието на целия свят ще бъде приковано към Русия, защото в идващия месец 32-та тима финалисти ще си оспорват правото да покорят международния връх.

Точно половин час преди началото на първия мач от Мондиала – сред домакините от Русия и Саудитска Арабия, започва и тържественото разкриване на конкуренцията. В късата гала, която, за разлика от предходни години бе надалеч по-скромна, се изявиха английският поп артист Роби Уилямс, както и оперната дива Аида Гарифулина. 44-годишният Уилямс изпя някои от най-големите си шлагери, измежду които “Let Me Entertain You “, „ Feel ” и „ Angels “, с които зарадва трибуните на „ Лужники “.

Програмата на тържественото разкриване бе съобразена, тъй че да не нанесе никакви провали на терена. В гала взеха присъединяване общо 800 души, а измежду специфичните посетители бе президентът на Русия Владимир Путин, както и двукратният международният първенец с Бразилия – футболната легенда Роналдо.

Руският президент към този момент даде обещание, че Мондиал 2018 ще бъде най-хубавият в историята, откакто кандидатурата на страната се пребори с тези на Португалия/Испания, Белгия/Холандия и Англия. 12 стадиона в 11 града, всички от тях ситуирани в европейската част на страната или наоколо до нея, с цел да бъдат лимитирани дистанциите за почитатели и тимове, ще одобряват мачовете от шампионата.

11-те града са Москва, Санкт Петербург, Сочи, Самара, Казан, Калининград, Волгоград, Ростов, Нижни Новгород, Саранск и Екатеринбург, като най-вече мачове ще се изиграят на стадион „ Лужники “ в столицата и стадион „ Крестовски “ в Санкт Петербург – по седем. 80-хилядният „ Лужники “ ще има достойнството да одобри мача, с изключение на на откриването, по този начин и на финала на шампионата.

Президентът на Русия Владимир Путин направи послание към почитателите на футбола. "Драги другари, време е да приемем именито събитие като Световното състезание по футбол. Поздравявам всички почитатели на футбола от другите краища на света. В нашата страна футболът не е просто най-популярният спорт, руснаците обичат футбола, това е обич от пръв взор. Още от първия формален мач на Русия преди повече от 100 години, ние постоянно сме работили за деня, в който ще можем да приветстваме вкъщи всички членове на международното футболно семейство. Направихме всичко допустимо, с цел да се насладите на един превъзходен футболен празник, с цел да може всички посетители на нашата страна да се усещат добре и да срещнат нови другари. Наше обвързване да промотираме спорта и взаимното почитание между тях. Желая на всичко тимове триумф, а на почитателите едно незабравимо прекарване. Добре пристигнали в Русия", сподели на стадион "Лужники" Путин.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино също насочи приветствени думи към почитателите на най-популярния спорт. „ Добре пристигнали на Световното състезание по футбол. Приветствам всички вас, пристигнали на Мондиал 2018. От през днешния ден в продължение на един месец Русия и целияъ свят ще живеят с футбола. Наслаждавайте на този най-величествен празник в целия свят “, съобщи Инфантино.

Шампионатът на планетата ще се организира за първи път на територията на Русия в интервала 14 юни - 15 юли. Общият награден фонд на Световното състезание ще бъде 400 млн. $. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР