Впечатляваща снимка на българския любител-фотограф Веселин Атанасов беше обявена за

...
Впечатляваща снимка на българския любител-фотограф Веселин Атанасов беше обявена за
Коментари Харесай

Двойна победа за български фотограф в Sony World Photography Awards

Впечатляваща фотография на българския любител-фотограф Веселин Атанасов беше оповестена за победител както в категорията " Пейзаж и Природа " в раздел " Любители ", по този начин и в раздел " Национална премия за България " на конкурса Sony World Photography Awards 2018.

Печелившата творба се споделя " Ранна Есен ". Тя победи стотици хиляди подадени за присъединяване фотографии, като беше определена от експертния панел от съдии в жури.

Избрана е за най-хубавата самостоятелна фотография измежду подадените за присъединяване от целия свят в категорията за фенове " Пейзаж и природа " и за най-хубавата самостоятелна фотография, подадена за присъединяване от български фотограф, в която и да е от десетте категории на раздел " Любители ", показват от Sony.  

Като победител в Категория за фенове и притежател на Национална премия, Веселин Атанасов ще получи ново фотографско съоръжение от Sony. В допълнение, отличената творба ще бъде включена в Албума от състезанието за 2018 и ще бъде показана в изложбата на Sony World Photography Awards 2018 в Лондон от 20 април до 6 май.

Фотографът ще се състезава с спечелилите в останалите 9 категории за фенове за купата " Фотограф-любител на годината " за света и премията от 5000 $.

Създаден от Световната фотографска организация /СФО/, състезанието Sony World Photography Awards е най-всеобхватният конкурс за фотографи в света. В 11-тото му издание тази година вземат участие рекорден брой от над 320 000 фотоси на фотографи от над 200 страни и територии. Това са едни от най-хубавите модерни фотографии, снимани през миналата година.

Веселин Атанасов е IT експерт от Казанлък , чийто обичан род е пейзажната снимка. Той е самообразован фотограф, почнал да се занимава съществено със снимане от лятото на 2014 година През 2016 взе участие в няколко състезанието под патронажа на FIAP (Международната федерация за фотографско изкуство) и е почетен с купата Артист на FIAP. Наскоро бе определен за финалист в състезанието Hasselblad Masters 2018 в категорията Пейзаж/Природа.

В описанието на своята печеливша творба той споделя: " Фотографията беше снимана една заран в горите на Стара планина в България. Снимах гората, която беше почнала да се обагря в есенни цветове и беше покрита с гъста мъгла. "

" Това е извънредно значима победа за мен и е трогателен метод да открия напредъка, който реализирам като фотограф. Убеден съм, че тя ще ми послужи като прелестен подтик за по-нататъшно усъвършенстване, по тази причина насърчавам всички фенове фотографи като мен да дадат най-хубавото от себе си и да се включат в състезанието ", споделя още фотографът. 

Този триумф бе разгласен през днешния ден наред с всичките 63 носители на Национална премия и спечелилите в 10-те категории на раздел " Любители ". Победителите в раздел " Професионалисти " и носителите на купите Фотограф на годината ще бъдат оповестени на 19 април. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР