Впечатляваща дълга позиция с критики срещу информационното представяне на т.нар.

...
Впечатляваща дълга позиция с критики срещу информационното представяне на т.нар.
Коментари Харесай

Бивш депутат и лекар твърди, че коефициентът на смъртност от COVID-19 в България е по-нисък от този за грипа

Впечатляваща дълга позиция с рецензии против осведомителното показване на така наречен втора вълна на разгласява в персоналния си профил във Фейсбук някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" доктор.
Два са главните акценти в позицията, които притеглят внимание. На първо място, че коефициентът на смъртност от COVID-19 в България е по-нисък от сезонния грип. Според написаното от Първанова, този коефициент бил 0,11, а при сезонния грип – 0,30.
На второ място, Първанова афишира, че над половината PCR проби са " подправено позитивни ", само че не прецизира категорично дали приказва за Европа, за международен мащаб или нещо друго. Според нея, тези проби е афишират като безсимптомни, вместо за неверни.
Д-р Първанова споделя и друго – няма значително значение дали има строги ограничения или не за смъртността от COVID-19. Още по тематиката: " "

В България за втора вълна на COVID-19 не можем да приказваме, тъй като първата не е свършила, съобщи вирусологът проф. Радка Аргирова пред Българска национална телевизия. Тя даде образец какво е втора вълна – Нова Зеландия. Там над месец нямаше нито един нов случай и по-късно заболяването се появи още веднъж.
Не мога да кажа, че 2021 година COVID-19 ще изчезне. За страдание, ние не пречим изключително на вируса, той добре си се е настанил и си съжителстваме, добави Аргирова. Тя е безапелационна, че броят на инфектираните понижава при прилагане на маски, стерилизация и поддържане на отдалеченост. Аргирова поддържа използването на маски, само че предложи при дребните деца водеща да е дистанцията – по-малки групи и с по-малък допир една до друга.
Проф. Аргирова счита и, че в България разпространяването на ковид още е клъстерно. " Дано не стане дифузно ", добави тя.
Според проф. Аргирова, бъдещата ваксина против COVID-19 няма да се трансформира като грипната - всеки сезон.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР