Войскови части на режима в Дамаск са започнали да навлизат

...
Войскови части на режима в Дамаск са започнали да навлизат
Коментари Харесай

Сили на Дамаск са навлезли в района на Африн

Войскови елементи на режима в Дамаск са почнали да навлизат в региона на град Африн, заяви "Ройтерс ", като се базира на източници от ливанското военизирано придвижване "Хизбула ". По предварителна информация сирийските държавни елементи идват от Алепо.

Засега няма публично удостоверение от Дамаск за почналото нахлуване в Африн. По-рано през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че в идващите дни турските войски ще стартират обкръжаването на града.

Дали това ще се случи след навлизането на проправителствени елементи, не е ясно. Турция към този момент предизвести, че в случай че Сирия застане на страната на кюрдите в Африн, това ще докара до делене на страната и война с турските елементи.

Ердоган също съобщи през днешния ден, че Турция е съумяла да попречи на вероятно разполагане на сирийски държавни сили в Африн.

Турският президент сподели това ден откакто беседва по телефона със своите сътрудници от Русия и Иран. Той приказва пред кореспонденти след тирада в Народното събрание в Анкара.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР