Войната в Украйна предизвика нов пик в цената на златото.

...
Войната в Украйна предизвика нов пик в цената на златото.
Коментари Харесай

Финансов анализатор: Криза след криза цената на златото се измества към по-високи нива


Войната в Украйна провокира нов пик в цената на златото. Благородният метал е конкурентна инвестиция на парцелите в изискванията на рецесия.

Анализатори регистрират рекордна цена за последните 15 години, само че са внимателни в своите препоръки.

От началото на годината златото нараства, само че войната в Украйна форсира този растеж до исторически връх през март.

В момента цената пада с 4%, само че ползата към инвестицията в злато се резервира, разяснява Иван Стойков от финансовия портал " Моите пари ":

" На 8 март т.г. златото е достигнало пик в цената си, най-малко в последните 10-15 години - това са били 2 052 $ за тройунция. Ако не е най-високата, е една от най-високите стойности на цената, само че пък оттам-нататък претърпява промяна и все още малко поевтинява златото. Но пък при сигнали за настъпваща рецесия, златото в по-голяма или по-малка степен е леговище за вложителите. "

Експерти предизвестяват, че златото е актив, който може да генерира рентабилност, само че и загуби. Успехът на инвестицията до известна степен зависи и от вярно определения миг.

" След отшумяването на рецесиите цената на златото въпреки всичко е спряла до едно равнище, което е малко по-високо от това, което е тръгнало. И по този начин - рецесия след рецесия, цената на златото се измества на по-високи равнища. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР