Войната в Украйна ни завари в сърцето на множество кризи,

...
Войната в Украйна ни завари в сърцето на множество кризи,
Коментари Харесай

Петков: Войната в Украйна ни завари сред множество кризи, защото допуснахме зависимост от Русия



Войната в Украйна ни завари в сърцето на голям брой рецесии, тъй като допуснахме да бъдем подвластни от Русия, съобщи министър председателят Кирил Петков в панел на Световния стопански конгрес в Давос. Петков добави, че " не можем да отговорим на войната по метода, по който бихме желали ", тъй като не е проявено стратегическо мислене за източния фланг.

Европа е мощно подвластна от съветските енергийни доставки, съобщи министър председателят Кирил Петков в Давос, излиза наяве от фрагмент от присъединяване му, публикуван от държавната пресслужба. Петков разяснява, че още през 2014-та година, когато Русия анексира Крим, Европа е отправила политически рецензии към Москва, само че не е понижила зависимостта си от нея:

" Ние обвързахме цените на електрическата енергия с тези на газа. По този метод Русия освен може да понижи газовите доставки, само че и да контролира цените на електрическата енергия в Европа. Позволихме посолствата ни да бъдат цялостни с сътрудници. В дребна България да вземем за пример работят 118 дипломати в посолството в София, които са руснаци ", съобщи министър председателят в Давос.

Той изрази вяра, че в края на актуалната година България ще бъде самостоятелна от съветския газ и ще има " доста по-зелена стопанска система ".

Според Петков и в защитата не е проявено задоволително стратегическо мислене "

" Също по този начин ние не обмислихме деликатно нашата отбранителна тактика и отбраната на източния фланг. Нямаме коридори от север към юг, през които да се придвижват войски или артикули към източния фланг. Казано по различен метод, ние го критикувахме политически, само че нашата взаимозависимост набъбна ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР