Войната по пътищата, разпространението на наркотици и липсата на специализирана

...
Войната по пътищата, разпространението на наркотици и липсата на специализирана
Коментари Харесай

Дерегистриране на коли на пияни или дрогирани шофьори иска главният прокурор

Войната по пътищата, разпространяването на опиати и неналичието на профилирана прокуратура за битка с проведената престъпност разяснява основният прокурор Иван Гешев по време на визитата си в Силистра, на среща с жители и локални управляващи.

По-рано денем той имаше среща и с възпитаници от Езиковата гимназия, която е част от самодейност на Камарата на следователите и Асоциацията на прокурорите „ Правосъдие в бъдещето “.

По мотив злополуката през днешния ден в Старозагорско основният прокурор Иван Гешев сподели, че има работещи решения за преодоляване войната по пътищата. Едно от тях е дерегистрирането за две или повече години на автомобила, благосъстоятелност на пийнал или дрогиран водач.

“Казват, че в случай че се отнеме, се нарушава правото за благосъстоятелност. А правото на живот? Защо един пийнал и дрогиран водач може да избира дали да носи наказателна или административна отговорност? Български пийнал или дрогиран водач, откакто го спрат и откаже да даде проба, носи административна отговорност, жестоко казано – санкция. "

С проведената престъпност можеше да се оправи единствено профилираната прокуратура, сподели още Иван Гешев, като даде образец:  " Това беше методът - както е ФБР, като не могат да се оправят щатските управляващи, идва ФБР, това няма опция “.

Работна група проучва сега най-честите нарушавания допускани в общинските наредби, разяснява основният прокурор, пред представителите на локалните управляващи в района.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР