Войната между Министерството на младежта и спорта (ММС) и Българския

...
Войната между Министерството на младежта и спорта (ММС) и Българския
Коментари Харесай

Спортното министерство контрира БФС за „внушенията“ с фактически сигнали от МВР

Войната сред Министерството на младежта и спорта (ММС) и Българския футболен съюз (БФС) продължава да се разраства, като през днешния ден двете държавни институции влязоха в стартира словесна престрелка през формалните си уеб сайтове и обществени мрежи.

Първо след изключителното съвещание на Изпълнителния комитет (ИК), адресирайки, че е стартирало следствие по голям брой сигнали, че сега у нас върлуват футболни клубове-фантоми, упражняващи само активността на гласоподаватели по време на конгреси.

След това ММС отговори с декларация на собствен ред, в която ясно се показва, че използваната от футболния съюз дума „ внушения “ е употребена не на място, тъй като Василев единствено е показал обстоятелствата. А те са стартиралото следствие, заличените документи по и постъпилата информация от Министерството на вътрешните работи (МВР), че за обслужване ползите на самия съюз.

„ На първо място Българският футболен съюз би трябвало да се преценява със законите, настоящи в Република България. На второ място БФС реализира активността си въз основата на публикуван лиценз от ММС. Изпълнителният комитет на БФС следва да има поради, че във връзка с законите на Република България, правилата на ФИФА и УЕФА се ползват субсидиарно и то единствено във връзка с спортната регулация. В сегашния случай министърът е коментирал дейности, които са от изключителната подготвеност на ММС и страната “, гласи най-любопитната част от декларацията на ММС.

Това е в отговор на неведнъж декларираната опасност от страна на БФС, че ще сезира ФИФА и УЕФА за интервенция на страната в делата му.

По всичко проличава това ще е тематика с много съществено продължение, тъй като занапред следва да забележим резултатите от въпросните инспекции о реакцията на интернационалните институции. Не бива да забравяме, че и по-късно повече от месец се обрисува да има постоянен избирателен конгрес за ново управление на БФС, а на този стадий има един-единствен регистриран претендент за президентския пост -.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР