Войната, която Русия води в Украйна, коства на Москва "огромни

...
Войната, която Русия води в Украйна, коства на Москва "огромни
Коментари Харесай

Русия призна, че войната коства огромни средства

Войната, която Русия води в Украйна, коства на Москва "огромни средства ". Това рядко самопризнание направи в петък финансовият министър на Владимир Путин Антон Силуанов. Той приказва по време на лекция в Московския финансов университет.

"Необходими са пари, големи запаси за специфичната интервенция в Украйна ", съобщи той пред студентите, представен от БНР.

Изказването му е ненапълно изненадващо, тъй като - в всеобщия случай - досега формалните лица на Русия отхвърлят да признаят каквито и да било финансови усложнения. Предишният път, в който това се случи, признанието пристигна от гуверньорката на централната банка Елвира Набиулина. Тогава тя съобщи, че "Икономиката ни навлиза в сложен интервал на структурни промени, свързани със западните наказания. "

"Санкциите засегнаха на първо място финансовия пазар, само че в този момент те ще стартират да засягат от ден на ден стопанската система ", продължи тя и акцентира, че времето, в което съветската стопанска система е можела да кара на запаси - е отминало.

По време на своята лекция Силуанов разгласи и размера на новите бюджетни тласъци, които Москва счита да предложи на бизнес и семейства - към 8 трилиона рубли. Бърза сметка демонстрира, че това са към 120 милиарда $.

"Това са големи суми. Имаме потребност от тези запаси, с цел да поддържаме стопанската система, нашите жители ", сподели той.

Под бюджетни тласъци, Русия има поради оповестените през тази седмица от Путин нараствания на пенсиите и минималната работна заплата с 10%. Идеята е да се направи опит за предотвратяване на популацията от растящата непрекъснато инфлация.

Мерките ще костват на федералния бюджет към 600 милиарда рубли тази година и към 1 трилион рубли през 2023 година, сподели по-рано тази седмица Силуанов.

По-рано този месец пък съветският министър председател Михаил Мишустин означи, че бюджетните разноски на Русия през първите четири месеца на годината са се нараснали с близо една четвърт в съпоставяне със същия интервал на предходната година. В същото време обаче по-високите доходи от нефт и газ са съдействали за по-високите бюджетни доходи, уточни тогава Мишустин.

Припомняме, че съгласно общото мнение на финансистите, Русия получава към 900 млн. $ дневно от своя енергиен износ.

В лекцията си в петък Силуанов също по този начин отбрани контрола на капитала и замразяването на активи за задгранични вложители от така наречен "неприятелски " страни, които Москва наложи в отговор на западните наказания.

"Ние ще запазим вложенията, направени от чужденци от "неприятелски " страни в Русия, по същия метод, както те ще задържат нашите златни и валутни запаси “, сподели Силуанов, имайки поради западните наказания, включващи заледяване на към 300 милиарда $ от интернационалните запаси на Русия.

Силуанов сподели още, че рестриктивните мерки за придвижване на капитали за задгранични вложители могат да останат в действие, до момента в който глобите не бъдат анулирани или запасите не бъдат размразени.

Припомняме и че през тази седмица централната съветска банка разхлаби в допълнение финансовия надзор в страната. От вторник всички експортьори от страната ще са длъжни да обръщат 50% от приходите си в рубли, а не 80%, както беше до момента.

Това е следващо доказателство за положителното възобновяване на рублата, която се срина при започване на глобите. В същото време обаче, мощната рубла пречи на износа, на недостига и на инфлацията, по тази причина се чака следващо понижаване на главната рента и последователно цялостно унищожаване на финансовия надзор в страната. Това ще би трябвало да се направи обаче постепенно, поради страха от ново потопяване на локалната валута, която в действителност има курс, избран от ЦБР и е неконверитируема на международните пазари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР