Война с Русия е напълно възможна, каза днес украинският президент

...
Война с Русия е напълно възможна, каза днес украинският президент
Коментари Харесай

Президентът на Украйна: Войната с Русия е възможна СНИМКА

Война с Русия е изцяло допустима, сподели през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

Това сподели той на форума " Ялтенска европейска тактика " (Yalta European Strategy, YES на английски), извършен в Киев.
" Това е най-лошото нещо, което може да се случи, само че, за жал, има такава опция ", сподели Зеленски, запитан за възможна война със прилежаща Русия.

Припомняме, че през 2014 година Русия лиши от Украйна Кримския полуостров и интензивно поддържа избухналия през същата година спор с проруските сепаратисти в източната част на страната, взел досега към 14 хиляди жертви.

Украинският президент изрази подготвеност да се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин. Срещата обаче би трябвало да бъде не просто декларативна, а всъщност, акцентира той.
Зеленски регистрира, че връзките на Украйна със Съединените щати са се подобрили, само че изрази страдание, че някогашната руска република към момента не е получила явен отговор на молбата си за присъединение към НАТО. Евентуалният отвод ще отслаби Алианса и ще бъде от изгода за Русия, предизвести той.

Ако Украйна се причисли към НАТО, това сигурно ще разгневи Русия, отбелязва Ройтерс
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР