Воткритата база на патентното ведомство се появи сертификат за типово

...
Воткритата база на патентното ведомство се появи сертификат за типово
Коментари Харесай

Ясни са техническите данни на руския аналог на RR Cullinan

Воткритата база на патентното ведомство се появи документ за типово утвърждение на Aurus Komendant. В него са разкрити главните механически характерности на модела, някои от които в действителност впечатляват. Става ясно, че Komendant ще е един от най-големите (5380 мм дължина) и тежки (теглото на автомобила е 3235 кг) премуим всъдеходи в света!

Независимо от сериозната си дължина, Aurus Komendant е много по-компактен от лимузината Senat – той е с 252 мм по-къс (5380 мм), междуосието му е намаляло с 200 мм (до 3100 мм), а широчината е по-малка с 16 мм (2004 мм). Височината, естествено, е по-голяма със 131 мм (1820 мм).

С тези параметри Aurus Komendant превъзхожда примера в класа Rolls-Royce Cullinan, като съветският модел е с цели 575 кг по-тежък. Тези килограми постоянно се считат за минус, само че в тази ситуация на Komendant са наложителни и разбираеми, защото в документите написа, че това е „ автомобил със особено предопределение за отбрана живота и здравето на лидера и пътниците”. Това значи, че тези 150 бройки, които ще бъдат създадени, ще бъдат бронирани и ще са предопределени за съветския политически хайлайф. Представянето на модела е планувано за есента, като производството му би трябвало да стартира незабавно.

За задвижването на този мастодонт се грижи хибридна компановка от 4,4-литров V8 с мощ 598 к.с. и инсталирана под задното окачване литиево-йонна батерия с тегло 102 кг. Въртящият миг от 880 Нм (наличен в диапазона 2200-4750 об/мин) ще се предава към четирите колела чрез 9-степенен „ автомат” КАТЕ. Него лидерът ще може да ръководи и ръчно посредством планки на кормилото. Интересно е, че Komendant е първият модел от гамата на Aurus, който ще стъпва на пневматично окачване с газови амортесьори. Той е и първият, който ще е оборудван с автоматизирана система за подкрепяне на лидера (ADAS).

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР