Вотът в България се организира съгласно най-високите международни стандарти. Убеден

...
Вотът в България се организира съгласно най-високите международни стандарти. Убеден
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ще бъдат проведени честни, прозрачни и демократични избори

Вотът в България се провежда според най- високите интернационалните стандарти . Убеден съм, че на следващия ден ще бъдат извършени почтени, транспарантни и демократични избори . Това съобщи министър-председателят Гълъб Донев по време на срещата си с делегация на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Премиерът изрази също по този начин вяра в границите на утрешния ден да има висока изборна интензивност, оповестиха от Министерския съвет (МС).

В хода на диалога в Министерски съвет представителите на ПАСЕ бяха осведомени с дейностите на служебното държавно управление по организацията на идните парламентарни избори. Акцент беше подложен върху обезпечаването на сигурността на машинния избор, ограниченията за киберсигурност , както и напъните на Министерство на вътрешните работи против пазаруването на гласове.

Отбелязан беше и огромният брой изборни секции, разкрити в чужбина, което дава опция на оптимален брой български жители отвън рамките на страната да гласоподават. Посочено беше и смисъла на координацията с Централната изборна комисия за организацията на изборния развой.
 ПАСЕ Министерски съвет Министерски съвет, пресцентър
Премиерът Гълъб Донев посочи, че интернационалните наблюдаващи на изборите, включително и задачата на ПАСЕ у нас, дават спомагателни гаранции за честността на изборите.

Донев обърна особено внимание на отчетите на ПАСЕ, които постоянно се характеризират с обективност. Министър-председателят изрази готовността на държавното управление да окаже подпомагане за сполучливото осъществяване на задачата на ПАСЕ в България, съгласно настоящото законодателство.

В срещата в Министерския съвет участваха заместител министър-председателят по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на електронното ръководство Георги Тодоров .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР