ВОЛЯ ще внесе законопроект за огромни инвестиции в образованието Лидерът

...
ВОЛЯ ще внесе законопроект за огромни инвестиции в образованието Лидерът
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Без наука и просвета изчезваме като народ

ВОЛЯ ще внесе законопроект за големи вложения в образованието
Лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки съобщи, че е смутен от рецесията в образованието -факт е че българските възпитаници са най-неграмотните в Европа. „ Политиците не помниха от кое място стартира всичко – от класната стая и ученическия чин. Затова през днешния ден ние държим един неприличен връх - 40 % от учениците ни до 16 година са необразовани, т.е. не могат да четат и пишат! Оставам безапелационен, че тези без главно обучение не би трябвало да гласоподават. Много от необразованите, за какво да имат равно право на глас с тези, които са учили и приключили? “, сподели още Веселин Марешки.
 Веселин Марешки и Валери Симеонов ще водят листите във Варна и Бургас Веселин Марешки и Валери Симеонов ще водят листите във Варна и Бургас
Лидерите на ВОЛЯ и НФСБ Веселин Марешки и Валери Симеонов ще водят листите на Патриотичната коалиция във Варна и в Бургас. След тях са...
Според водача на ВОЛЯ нашата просветителна система не работи. От учебните заведения не излизат образовани и интелигентни персони, готови за живота. Причините са доста - да вземем за пример България отделя минимум средства за обучение в целия Евросъюз за – 3 %. За информация - Естония изразходва към 17 % от бюджета си за култура.
„ Надявам се българските институции да осъзнаят размера на тази злополука, на бомбата, която е заложена за бъдещето ни, и да създадат нужното, а не да се пробват да пробутват джендър-идеологията измежду децата, под формата на анкети, които за благополучие партия ВОЛЯ спря. Образованието беше натикано в ъгъла от политици, които мислеха само да се обогатят, само че не и за бъдещето на нацията “, добави още Веселин Марешки. Според него в случай че се резервира настоящето, ние сме обречени вечно да си останем снабдител на евтина работна ръка. Той сподели също, че партията му планува да внесе в бъдещия парламент законопроекти за фрапантни ограничения в образованието и науката като възстановяване изискванията на образование и вложения в надарени учени и изявени деца.
„ Преди 30 години 90 % от българите бяха образовани. Можеше да кажем тогава, че сме умна нация. Някога бяхме на първите места в света по просветеност, само че към този момент сме надалеч зад Монголия, Казахстан и Молдова. Без просвета и култура ние просто ще изчезнем като народ от картата на света. В днешния свят науката и нововъведенията са всичко, страната би трябвало да влага големи средства в най-големия ни капитал – децата. Трябва наложително да отделим два-три пъти повече средства за обучение, с цел да имаме още веднъж интелигенти, възпитани и културни деца. Колкото по-бързо нацията ни осъзнае казуса, по-добре за нея. В утрешния ден необразованите могат да стигнат до 50-60 % от подрастващите. Вижте през днешния ден какво става в учебно заведение и ще разберете какво бъдеще ни чака като народ ” – сподели още Веселин Марешки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР