Volvo Trucks продава широка гама от средни до тежкотоварни камиони

...
Volvo Trucks продава широка гама от средни до тежкотоварни камиони
Коментари Харесай

Volvo Trucks пуска камиони на биогаз

Volvo Trucks продава необятна гама от междинни до тежкотоварни камиони посредством световна дилърска мрежа с 2300 сервизни точки в към 130 страни. Сега шведите пускат нов, още по-мощен камион, задвижван с газ, който може да работи и с полутечен биогаз. Новият камион може да прави транспорти на дълги дистанции, като в същото време в допълнение понижава излъчванията на CO2.

„ Биогазът е отлично допълнение към електрическия превоз и оказва помощ на превозвачите с техните упоритости за резистентност и цели към климатично безпристрастен превоз “ - споделя Даниел Бергстранд, продуктов управител за камиони, задвижвани с газ във Volvo Trucks. Задвижваните с газ Volvo FH и Volvo FM са с мощ от 500 к.с. Газовите мотори също получават значими механически усъвършенствания, които ги вършат с до четири % по-икономични. Заедно с нов, 10 % по-голям газов контейнер, това води до повишен пробег, съгласно производителя.

„ Нашите ефикасни „ газови “ камиони имат сравнима продуктивност с техните дизелови аналози. Зареждането с гориво е съвсем толкоз бързо, колкото при дизелов камион, а възходящата мрежа от повече от 600 бензиностанции за биогаз и LNG в Европа го прави съвършен за превоз на дълги дистанции “ - изяснява Даниел Бергстранд.

В Германия също към този момент има добре развита мрежа от бензиностанции в цялата страна от над 150 бензиностанции за камиони, задвижвани с газ.Няколко снабдители на гориво в Германия към този момент доставят Bio-LNG и ще разширят доста своя ангажимент до 2024 година или даже ще се насочат изцяло към стабилно гориво.

Очаква се европейското произвеждане на Bio-LNG да се усили бързо, с цел да размени потреблението на изкопаем LNG. Европейската комисия показа проект, наименуван REPower EU, който се концентрира върху производството на доста увеличени мощности за разнообразни типове сила. Планът е годишното произвеждане на биогаз да се усили десетократно до 2030 година Секторът към този момент е почнал фаза на бърз напредък. Биогазът придобива все по-голямо значение и отвън Европа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР