Volvo Trucks представи иновативно транспортно решение, което разчита на автономни

...
Volvo Trucks представи иновативно транспортно решение, което разчита на автономни
Коментари Харесай

Volvo Trucks представи ново автоматизирано транспортно решение за бизнеса

Volvo Trucks показа новаторско транспортно решение, което разчита на самостоятелни електрически товарни коли, като по този метод обезпечава по-ефективен, по-безопасен и по-чист превоз. Според автомобилния производител то е изключително уместно за компании, които се нуждаят от непрекъснати транспортни услуги сред закрепени логистични центрове.

Основната работа в новата идея на Volvo се прави от самостоятелни електрически коли, свързани с облачна услуга и център за надзор на превоза. Автомобилите са оборудвани с усъвършенствани системи за самостоятелно шофиране. Те са основани, тъй че да намират настоящата си позиция с акуратност до сантиметри, да следят в подробност и да проучват какво се случва с другите участници в пътното придвижване, а по-късно да реагират с изключителна точност.



Центърът за надзор на превоза следи непрестанно придвижването на колите и от самото начало разполага с точна информация за позицията на всеки един от тях, заряда на батериите, наличието на товара, условията за сервизно обслужване и други основни параметри. Както при процесите в промишленото произвеждане, скоростта и траекторията на придвижване са персонализирани, с цел да се избегне непотребното очакване и да се усили точността на доставките. Така може да се понижи и остатъка под формата на буферни ресурси и да се усилят наличностите. Автомобили, които работят по един и същи маршрут, могат да се кооперират, с цел да основат най-благоприятен поток.

„ Пълният капацитет на транспортната промишленост занапред ще се види. Всичко подсказва, че световната потребност от превоз ще продължи да нараства доста през идващото десетилетие. Ако желаеме да отговорим на това търсене по резистентен и сполучлив метод, би трябвало да намерим нови решения. За да осигурим гладко функционираща система за придвижване на стоките, би трябвало също по този начин да използваме съществуващата инфраструктура по-добре в сравнение с понастоящем. Новата система, която създаваме, може да бъде значимо допълнение към употребяваните в този момент решения и да помогне да посрещнем доста от провокациите пред обществото, транспортните компании и фирмите, които се нуждаят от транспорти “, разяснява Клас Нилсон, президент на Volvo Trucks.



По думите на Микаел Карлсон, вицепрезидент Автономни решения във Volvo Trucks, новаторското транспортно решение е предопределено за потребление при постоянни и повтарящи се задания, характеризиращи се с релативно къси дистанции, огромни размери от артикули и огромна точност на доставката. Тъй като употребява самостоятелни коли без излъчвания на отработени газове и звук, то може да действа когато и да е на денонощието. Решението употребява съществуващата пътна инфраструктура и устройства за транспорт на товари, което разрешава консолидиране със съществуващите интервенции и възвръщане на вложенията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР