Volvo изпробва нова технология, която значително може да улесни зареждането

...
Volvo изпробва нова технология, която значително може да улесни зареждането
Коментари Харесай

Volvo започва тестове на безжични зарядни за електромобили

Volvo тества нова технология, която доста може да улесни зареждането на електрически автомобили в околните години. Безжичното зареждане доби необятна известност през миналите години при смарт телефоните, а в този момент сходна технология, само че в по-големи размери се тества и при колите на ток.
`Volvo

Шведската компания е една от първите в света, която организира действителни проби на технологията в същинския свят. Първите тествания към този момент започнаха в родината на марката и ще продължат през идващите три години. През това време ще бъдат употребявани електрическите XC40 Recharge, които ще служат като таксита.

`Volvo

Подобно на технологията при смарт телефоните, единственото, което водачите би трябвало да създадат при зареждане е да паркират на обособените за това места, а зареждането стартира автоматизирано. Зарядните станции са дело на Momentum Dynamics, които са едни от водещите компании в тази сфера.
`Volvo

Зареждането при безжичната технология ще доближава мощ от над 40кВ, което е покрай 50кВ мощ, която бързите станции за зареждане оферират. Очаква се през тригодишния интервал, колите да изминават на 100 хиляди километра годишно и да работят по повече от 12 часа дневно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР