Volvo Cars постави нов, шести пореден рекорд в световен мащаб

...
Volvo Cars постави нов, шести пореден рекорд в световен мащаб
Коментари Харесай

Volvo Cars постави шести рекорд по продажби с над 700 000 автомобила

Volvo Cars сложи нов, шести следващ връх в международен мащаб през 2019 година Шведският премум бранд съумя да продаде над 700 000 автомобила, което е казус в 93-годишната му история. Компанията записва 705 452 продадени автомобила през миналата година, което е растеж от 9,8% спрямо 2018 година

Новият връх е подсилен от продължаващото мощно търсене на неведнъж награждаваната SUV гама на Volvo Cars. Трите високопроходими модела на марката спомогнаха компанията да завоюва забележителен пазарен дял в Европа, Съединени американски щати и Китай.

Компанията записва мощно търсене на електрифицираните си коли, както във връзка с регистрирани продажби, по този начин и на самостоятелни поръчки. Общо Volvo Cars продаде 45 933 Plug-in хибридни модела през 2019 година, което е нарастване с 22,9% спрямо миналата година и повече от двоен растеж по отношение на 2017 година

„ Щастлив съм, че за първи път в историята си отчетохме продажби от над 700 000 автомобила, получавайки пазарен дял във всичките ни значими райони “, сподели Хакан Самюелсън, изпълнителен шеф. „ Стремежът ни е да надграждаме тази позитивна наклонност през 2020 година, като стартираме въвеждането на нашата Recharge гама.”

Благодарение на мощното си портфолио и продажбите си през 2019 година, Volvo Cars надмина миналогодишния си връх от 642 253 продадени автомобила, съвсем месец преди края на годината. Декември беше най-успешният месец за компанията от позиция на продажби, с 23.4% растеж на годишна база до 74 239 продадени автомобила.

В Китай Volvo Cars продаде 154 961 автомобила през 2019 година, което е нарастване с 18,7% спрямо 2018 година, изпреварвайки растежа на пазара. Резултатът е исторически връх за компанията в Китай. Това е и най-големият брой продадени коли за един пазар до в този момент.

В Съединените щати Volvo Cars продаде 108 234 автомобила, като за пръв път от 2007 година насам продажбите съумяха да нахвърлят 100 000. В съпоставяне с 2018 година продажбите се усилиха с 10,1%.

В Европа също бе регистриран растеж в продажбите. За пръв път в своята история Volvo Cars продаде над 50 000 автомобила в Германия. А в Обединеното кралство компанията осъществя най-хубавия си резултат от 1990 година насам.

Други пазари, които записаха най-високите си продажби в историята на Volvo Cars, са Австралия, Белгия, Бразилия, Чехия, Унгария, Корея, Полша и Португалия.

Volvo XC60 продължава да бъде най-продаваният автомобил за компанията в международен мащаб, следван от Volvo XC40 и Volvo XC90. Седаните и колите от сериите 90 и 60 също способстваха за напредък на размера в Китай и Европа.

Тази година Volvo Cars стартира въвеждането на Recharge линията си на пазарите по целия свят. Recharge ще бъде названието на всички електрически и хибридни коли на Volvo.

С тази линия компанията цели увеличение на продажбите на Volvo коли с електрическо или хибридно задвижване и да насърчи оптималното потребление на Pure mode при шофиране. Стремежът на Volvo Cars е Plug-in хибридните коли да съставляват 20% от общите ѝ продажби през 2020 година

Volvo Cars е единственият производител на коли, който предлага Plug-in вид за всеки модел от своето портфолио. Скоро купувачите ще могат да изберат и първият напълно електромобил на Volvo Cars, Volvo XC40 Recharge P8.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР