Volvo Cars и технологичната компания DiDi Autonomous Driving, специализирана в разработката

...
Volvo Cars и технологичната компания DiDi Autonomous
Driving, специализирана в разработката
Коментари Харесай

Volvo и DiDi с ново сътрудничество в областта на автономните автомобили

Volvo Cars и софтуерната компания DiDi Autonomous Driving, профилирана в създаването на системи за самостоятелно ръководство и част от Didi Chuxing, оповестиха ново съдействие, което планува доставката на представители на модела XC90 за потребностите на тестовата флотилия на китайската компания.

Представителите на Volvo XC90, които ще бъдат предоставени за потребностите на DiDi Autonomous Driving, ще бъдат оборудвани с допълнителни вторични аварийни системи за контрол върху ръководството и спирачната система. Те ще бъдат надградени със специфичните и създадени от китайската компания технологични и софтуерни решения, в това число и пилотната за който и да било автомобилен производител хардуерна платформа DiDi Gemini, които да ги направят готови за тествания в условия на автономно ръководство.

От Volvo споделят, че вградените в автомобилите й аварийни системи и решения за дейна сигурност, в комбинация с достоянията на DiDi Autonomous Driving в региона на системите за автономно управление, ще доведат до реализирането на план за напълно автономни роботаксита, в които няма да има необходимост от наблюдаващ по безопасността.

През предходната година, Volvo даде за нуждите на DiDi представители на модела XC60, които след това бяха употребявани в експериментална стратегия с роботаксита на територията на Шанхай, като на борда на колите участваха както наблюдател по сигурност, по този начин и инженер.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР