Волоколамският митрополит Антоний се е срещнал вчера със Симеон Сакскобургготски,

...
Волоколамският митрополит Антоний се е срещнал вчера със Симеон Сакскобургготски,
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски на среща с Митрофанова и волоколамският митрополит Антоний

Волоколамският митрополит Антоний се е срещнал през вчерашния ден със Симеон Сакскобургготски, излиза наяве от известие на уеб страницата на Московската патриаришия.
Прочетете още
На срещата в двореца " Врана " са участвали още съветската посланичка у нас Елеонора Митрофанова, заместник-председателят на отдела за външни църковни връзки на Руската черква (ОВЦС) протоиерей Игор Якимчук, предстоятелят на съветското подворие в София архимандрит Вассиан и помощник-председателя на ОВЦС Александър Ершов.

От името на съветския патриарх Кирил митрополит Антоний е благодарил на Симеон Сакскобургготски за напъните му за подсилване на връзките сред Българската и Руската православна черква и е отбелязал " приноса му за опазване единството на БПЦ и укрепването на позициите ѝ в българското общество ", се споделя още в известието.

Митрополит Антоний, който извършва функционалността " външен министър " на Руската православна черква, през вчерашния ден отслужи литургия за Никулден в съветската черква " Св. Николай Чудотворец " в София дружно с ловчанския митрополит Гавриил.

Събитието провокира недоволството на жители, които проведоха митинг пред църквата и се наложи митрополит Антоний и Елеонора Митрофанова, която също участва, да бъдат изведени през задния вход.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР