Volkswagen заяви, че ще инвестира 20,38 милиарда долара в производството

...
Volkswagen заяви, че ще инвестира 20,38 милиарда долара в производството
Коментари Харесай

Volkswagen ще инвестира 20 милиарда долара в създаване на батерии за електромобили

Volkswagen съобщи, че ще влага 20,38 милиарда $ в производството на акумулатори за електрически транспортни средства, ход, съгласно компанията, ще сътвори 20 000 работни места и ще генерира 20,38 милиарда $ годишни продажби. Автомобилният производител ще сътвори нова компания, наречена Power Co, която да обезпечи задоволително потенциал, материали и консумативи, с цел да задвижи своите EV упоритости.

Power Co ще ръководи цялата верига за доставка на акумулатори на VW, от проучването и създаването на нови технологии до добива на първични материали до преработването в края на виталния цикъл. Новината беше оповестена на гала по първата копка на първия цех за акумулатори на компанията в Залцгитер, град в Долна Саксония в Германия.

 „ Бизнесът с батерийни кафези е един от крайъгълните камъни на нашата нова автомобилна тактика, която ще трансформира Volkswagen във водещ снабдител на устойчива, ръководена от програмен продукт подвижност на утрешния ден “, сподели изпълнителният шеф на VW Херберт Дис в изказване. „ Създаването на лична фабрика е мегапроект в техническо и икономическо отношение. Това демонстрира, че носим водещата технология на бъдещето в Германия! “

Миналата година VW разкри проекти за създаване на шест завода за произвеждане на акумулатори в Европа до 2030 година, в това число оборудването в Залцгитер и едно в Шелефтеа, Швеция. Трети цех ще бъде основан във Валенсия, Испания, а четвъртият цех ще бъде основан в Източна Европа. Компанията също по този начин изследва проекти за създаване на бъдещи гигафабрики в Северна Америка. Централите ще имат индустриален потенциал от 240 гигаватчаса годишно.

През 2023 година VW възнамерява да пусне нов уеднаквен призматичен клетъчен дизайн на своите акумулатори, които ще бъдат конфигурирани във всички марки на автомобилния производител. Целта е с тях да се зареждат до 80 % от електрическите транспортни средства на VW до 2030 година VW също има контракти с двама други огромни производители на акумулатори, Samsung и CATL. Компанията поддържа започваща компания, основана в Сан Хосе, Калифорния, QuantumScape, която работи върху по-енергийно ефикасни твърдотелни акумулатори.

VW не е единственият производител на коли, който вижда отвесната интеграция като основен съставен елемент за триумфа на EV. Ford построява три нови завода за акумулатори, които съгласно него ще имат индустриален потенциал от 129 GWh годишно. General Motors възнамерява четири нови заводи за акумулатори в Съединени американски щати с LG Chem с общ годишен потенциал от 140 GWh. Stellantis построява цех за акумулатори на стойност 2,5 милиарда $ в Индиана, а Hyundai и Toyota също оповестиха проекти за произвеждане на кафези в Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР