Volkswagen разкри първите подробности за изцяло новата си електрическа състезателна кола I.D.

...
Volkswagen разкри първите подробности за
изцяло новата си електрическа
състезателна кола I.D.
Коментари Харесай

VW I.D. R Pikes Peak е по-бърз от болид от Формула 1

Volkswagen разкри първите детайлности за изцяло новата си електрическа състезателна кола I.D. R Pikes Peak, с която марката ще се опита да сложи нов рекорд на именитото трасе на високопланинското съревнование Пайкс Пийк на 24 юни.

От Volkswagen разясняват, че електрическият болид I.D. R Pikes Peak е в положение да предложи по-добро ускоряване от състезателните автомобили във Формула 1 и електрическия шампионат Formula E. Задвижващата система на колата, в която попадат два електрически мотора, е с мощ от 680 конски сили, наличният въртящ миг е 650 Нм, а в композиция с извънредно ниското тегло- единствено 1100 кг, новата разработка на марката може да се ускори от 0 до 100 км/ч за минималните 2.25 секунди.

Капацитетът и размерът на литиево-йонната батерия на I.D. R Pikes Peak е усъвършенствана от Volkswagen по допустимо най-хубавия метод, а от компанията споделят, че към 20% от необходимият електрически заряд може да бъде генериран по време на самото състезание- посредством регенерирането й по време на дейното прекъсване на болида.

Настоящото най-хубаво достижение за електрически автомобил на Пайкс Пийк е малко под 9 минути

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР