Volkswagen предпочита Турция пред България, защото те могат да осигурят

...
Volkswagen предпочита Турция пред България, защото те могат да осигурят
Коментари Харесай

Кънев: Volkswagen избра Турция, защото България няма достатъчно добри кадри

Volkswagen избира Турция пред България, тъй като те могат да обезпечат държавни гаранции и разполагат с задоволително на брой квалифицирани механически фрагменти. Това мнение изрази пред Българска национална телевизия евродепутатът Радан Кънев, разяснявайки настоящата тематика къде ще бъде новият цех на немския тръст.
Друга значима причина е, че един от главните вложители в автомобилния производител - Катар (емирството има 17% от акциите в групата, б.р.) е оказал мощен напън в интерес на съдружника си Турция.
Пречката пред опцията да се открие цех в България е и очевидната липса на механически фрагменти, което е работа на страната на първо място. " Най-важният фактор е, че в България няма задоволително квалифицирана работна ръка за сходно огромно дружество ", сподели евродепутатът.
Той удостовери необятно споделяното мнение, че в случай че Volkswagen беше решил да строи завода си у нас, нямаше да има задоволително служащи в него. " Нивото на техническото обучение - както приблизително, по този начин и висше - в България, и загубата на механически фрагменти в посока Западна Европа по пътя на трудовата миграция през последните години наподобява са главните фактори (за решението на Volkswagen не избере да страната ни, б.р.) ", изясни десният политик.
Той отхвърли да упрекна ръководещите за неуспеха и прикани въпросът да не се политизира. Препоръча първо българската страна да влага в обучение на всяко равнище, с цел да дойдат такива стратегически вложения.
Кънев засегна и обсъжданата тематика с мястото на евентуалния мегазавод, предлагайки местонахождение в региона на Стара Загора, вместо край София или Пловдив. По думите му Маришкия басейн има голям капацитет – и като хора, и като инфраструктура, който може да се употребява
Евродепутатът предложи да се намерения за така наречен въглищни региони, които са под ударите на европейските климатични политики и сходни вложения би трябвало да бъдат насърчени да отиват точно там. Тези региони могат да получат европейски вложения за преход и развиване към нов тип стопанска система.
Вчера в голям брой медии се появиха информации, че Volkswagen дефинитивно е избрал Турция за новия си цех за 1.3 милиарда евро, който ще бъде построен покрай индустриалния център на страната - Измир.
Изборът на Турция пред България е подбуден от по-добрите условия, препоръчани от турските управляващи, като огромна финансова поддръжка (около 100 млн. евро) и безвъзмезден терен.
Други преимущества на съседката ни са огромният вътрешен пазар и опитът в автомобилната промишленост и множеството подготвени експерти. В страната работят 9 огромни автомобилни производители и 400 снабдители на части.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР