Volkswagen показа преди броени дни новият модел на VW Polo в

...
Volkswagen показа преди броени дни новият
модел на VW Polo в
Коментари Харесай

Старо срещу ново - VW Polo 2017-а срещу VW Polo 2014-а

Volkswagen сподели преди броени дни новият модел на VW Polo в Берлин и е забавно да видим какво в действителност ново и друго има в колата в сравение с предходния й модел. Основното и типично за всеки последващ модел ва автомобилната промишленост е постоянното увеличение на габаритите и “снижаване ” - VW Polo Mk6 е с 81 мм по-дълго, с 69 мм по-широко, с 97 мм по-ниско и с нараснало с 94 мм междуосие. Производителят твърди, че шестото поколение на колата употребява всичко най-модерно в промишлеността.

По отношение на дизайна се вижда отпред заемка от VW Golf, понижената височина придава по-спортен темперамент, а увеличените хоризонтални габарити осигуряват по-просторна кабина. Въздушното пространство в тре, независимо от понижената височина на колата е увеличено с 15 мм над предните седалки и с 21 мм за задните. Не се предвижда и вид с три порти, а единствено с пет.

Предпоследното, пето подред потомство на VW Polo ползваше латформата PQ25, докато шестата генерация разделя модулната платформа MQB A0 с петото потомство на Seat Ibiza. Използването на тази платформа подсказва още, че колата е подготвена да поеме и електрифицирани разновидности на силовото си задвижване.

Volkswagen анонсира за VW Polo 2017-а девет конфигурации:
48 кВт (65 к.с.) 1.0л MPI бензин, 5-скоростна механична кутия,
55 кВт (75 к.с.) 1.0л MPI бензин, 5-скоростна механична кутия,
70 кВт (95 к.с.) 1.0л TSI бензин, 5-скоростна механична кутия/7-скоростна DSG със сдвоен съединител автоматик,
85 кВт (115 к.с.) 1.0л TSI бензин, 6-скоростна механична кутия/7-скоростна DSG със сдвоен съединител автоматик,
110 кВт (150 к.с.) 1.5л TSI Evo бензин, 6-степенна механична кутия/7-скоростна DSG със сдвоен съединител автоматик,
Само за разновидността GTI - 147 кВт (200 к.с.) 2.0л TSI бензинl, 6-степенна механична кутия/7-скоростна DSG със сдвоен съединител автоматик,
66 кВт (90 к.с.) 1.0л TGI CNG-бензин, 5-степенна механична кутия/за пръв път предлаган вариант при модела,
59 кВт (80 к.с.) 1.6л TDI дизел, 5-степенна механична кутия,
70 кВт (95 к.с.) 1.6л TDI дизел, 5-степенна механична кутия/7-скоростна DSG със сдвоен съединител автоматик.

Новото потомство на модела идва със система stop-start и система за рекуперация на силата при прекъсване като стандартно изпълнение, а разновидността 1.5л TSI Evo предлага и деактивация на цилиндрите от работа при открити режими на придвижване. Нивата на съоръжение са три - Trendline, Comfortline и Highline, както и специфичното изпълнение “Beats ”. Налице са и специфичните пакети екстри - R-Line, Black и Style за тези които търсят нещо повече и нагоре от оборудването на стандартните равнища.

Колата е с изцяло LED- предни светлини, LED-дневни, LED-задни, панорамен покрив, безключов достъп /за пръв път във Volkswagen Group/, второ потомство активен информационен екран, изцяло цифрово приборно табло, 8.0-инчова инфотеймънт система с Apple CarPlay, Android Auto и MirrorLink, безжично зареждане на смарт телефони, индуктивна въздушна връзка, система на климатика Air Care Climatronic, адаптивен круз-контрол, наблюдаване на слепите зони, предупреждение за трафика откъм гърба, полуавтоматичен паркинг-асистент.

VW Polo GTI 2017-а има неповторим екстериорен стил със особено развитите за варианта брони с интегриран спойлер начело, LED-светлини с червени включвания, правещи връзка с алената лента на радиаторната решетка вид медна пита, 18-инчови алуминиеви джанти, странични раздувки, червени спирачни апарати и огромен спойлер на покрива.

Във вътрешно този топ-вариант на автомобила предлага състезателен кожен волан с наедрял червен бод, топ-спортни седалки с с тартанова основа вид “Clark ”, черни колонки и приглушено осветяване.. Спортното окачване е общоприетоо за това Polo с неговите 200 “кончета ”, някои други екстри като окачването Sport Select е опционално.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР