Volkswagen остава оптимист за листването на Porsche през четвъртото тримесечие ...

Volkswagen остава оптимист за листването на Porsche през четвъртото тримесечие

Volkswagen остава оптимист за листването на Porsche през четвъртото тримесечие

Volkswagen остава оптимист за листването на Porsche през четвъртото тримесечие Все още има задоволително инвеститорски глад и капитал за IPO, акцентира финансовият шеф на Volkswagen Арно АнтлицПрепоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Въпреки пазарната волатилност немският авто тръст Volkswagen не престава да работи по реализирането на проекта си за листване на своята първокласна марка коли Porsche посредством първично обществено предложение (IPO) през четвъртото тримесечие, оповестява Ройтерс. Излизането на борсата ще обезпечи на най-рентабилния бранд в границите на групата повече независимост, съобщи финансовият шеф на Volkswagen Арно Антлиц.

„ Ние сме оптимисти, че можем да осъществяваме този план през четвъртото тримесечие “, акцентира Антлиц по време на конференцията на Reuters Automotive Europe в Мюнхен. "Porsche ще получат предприемаческа независимост, можем да чакаме доста от тях “, прибави той.

Според Антлиц към момента има задоволително инвеститорски глад и капитал за IPO.

„ Всички аргументи, заради които би трябвало да продължим този план, към момента са налице “, акцентира финансовият шеф.

Подобно на други огромни автопроизводители Volkswagen започва огромна промяна към електрическа подвижност.

Групата е оптимистично настроена за листването, макар че IPO-тата в международен мащаб се забавиха, така като волатилността на пазара, подхранвана от войната в Украйна, покачващите се лихвени проценти и инфлацията оказват въздействие върху апетита за риск. ABB Ltd. разгласи през май, че отсрочва листването на своя бизнес за зарядна инфраструктура за електрически автомобили на стойност $750 млн. $, до момента в който пазарът се усъвършенства.

Листването на Porsche се чака да бъде един от най-големите борсови дебюти в Германия и може да оцени бизнеса на към 90 милиарда евро, заяви Bloomberg през март, цитирайки източници, осведомени с въпроса.

Докато Porsche се приготвя за своето IPO, марката не престава да изпитва усложнения, сходно на други автоконцерни, поради нарушените световни вериги на доставка. За първото тримесечие Porsche регистрира общ спад на доставките на коли. Глобалните доставки на компанията за срока януари-март спаднаха с 5 на 100 до 68 426 броя на годишна база, така като забележителното намаляване в Съединени американски щати и Китай заличава резултата от нарастването в Европа.

Миналата година Porsche съумя да достави рекорден брой транспортни средства, даже когато световният дефицит на чипове нарушаваше индустриалните графици на промишлеността.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg