Volkswagen и Ford проучват възможността да създадат съюз в областта

...
Volkswagen и Ford проучват възможността да създадат съюз в областта
Коментари Харесай

Внимание! Мощен трансокеански автомобилен съюз на хоризонта

Volkswagen и Ford изследват опцията да основат съюз в региона на производството и развойната активност, в това число и за взаимни модели, удостовери американската компания в известие до медиите, оповестява Аутомедия бг.

Двата колоса към този момент са подписали меморандум за съгласие, който категорично загатва взаимното произвеждане на ванове и лекотоварни коли като част от бъдещото партньорство. Засега обаче не се планува съюзът да бъде подсилен от замяна на акции, както преди години направиха Renault и Nissan.

Искаме да подобряваме положението и устойчивостта на бизнеса си, което включва да работим с сътрудници върху успеваемостта, съобщи Джим Фарли, президент на Ford за световните пазари.

Ford е безспорен водач в сегмента на лекотоварните пикапи в Съединени американски щати, като тяхната F-серия е освен най-продаваният модел в страната, само че и въобще най-продаваният автомобил в международен мащаб. Компанията има положителни позиции и на пазара за ванове с помощта на Transit.

 Volkswagen и Ford основават съюз

Volkswagen пък е съществено показан в сегмента на камионите с помощта на притежаваните от концерна марки MAN и Scania, а управлява и американския производител Navistar. По-рано тази година германците сътвориха партньорство и с производителя на дребни камиони от Япония Hino, част от групата на Toyota.

Ford и VW имат " мощни и взаимно допълващи се позиции " на тези пазари, акцентира шефът на германците по тактиката Томас Зедран. " Пазарите и търсенето се трансформират с невероятна скорост... За да се оправим с това, е основно да придобием повече еластичност посредством сходни съюзи. Това е в основата на нашата Стретегия 2025 ", изясни Зедран.

VW дълги години си партнираше с Daimler в производството на ванове, само че преди време компанията-майка на Mercedes приключи този съюз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР