Volkswagen Group и Гърция анонсираха изключително интересен и сериозен проект, който предвижда трансформирането

...
Volkswagen Group и Гърция анонсираха
изключително интересен и сериозен
проект, който предвижда
трансформирането
Коментари Харесай

Volkswagen Group и Гърция електрифицират цял остров

Volkswagen Group и Гърция анонсираха изключително забавен и сериозен проект, който предвижда трансформирането на цялостен остров към изцяло електрифициран метод на живот и транспортна активност.

Според подписан сред VW Group и Гърция меморандум за съгласие, на остова Астипалея ще стартира развой по трансформирането към изцяло електрически превоз, умни решения за мобилност и генериране на чиста енергия с помощта на слънчеви и вятърни инсталации.

Основен акцент в новата самодейност е умното инфраструктурно решение по интегрирането на система за целогодишно споделено прилагане на изцяло електрически коли, което и да замени отчасти или напълно актуалното ограничаващо автобусно транспортно решение. Сериозно ще бъде наранена и темата за консолидираното на електрически скутери и електрически колела.

От Volkswagen Group анонсират, че с инициативата си, двете страни чакат към 1000 изцяло електрически коли да заменят над 1500 използвани коли с мотор с вътрешно горене. За задачата, на острова ще бъде построена нова зарядна инфраструктура, която ще включва 230 зарядни точки- частни и обществени.

На остров Астипалея живеят към 1300 човека, само че всяка година той привлича около 72 000 туристи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР