Volkswagen Group (Фолксваген груп) ще вземе решение за новия си

...
Volkswagen Group (Фолксваген груп) ще вземе решение за новия си
Коментари Харесай

Фолксваген решава за завода в България или Турция до края на октомври

Volkswagen Group ( " Фолксваген груп " ) ще вземе решение за новия си цех в Източна Европа до края на октомври. Това съобщи пред Automotive News шеф произвеждане на Skoda Михаел Олжеклаус, съобщи Money.bg.

Търсенето на локация за новото произвеждане е сведено до две места - в Турция и едно в Европейския съюз, споделя той, като не показва поименно България. Знае се обаче, че става въпрос точно за нашата страна.
 Заводът на Volkswagen отива в Турция?
Заводът на Volkswagen отива в Турция?

Информацията популяризира " Ройтерс ", базирайки се на турски източници

По думите му новият цех и развиването му ще бъде под управлението на VW , само че в него ще се създават и модели на Skoda.

" Увеличихме потенциала през последните две години в съществуващите ни фабрики, само че към този момент няма накъде ", споделя още Олжеклаус. През април основният изпълнителен шеф на Skoda Бернард Майер съобщи, че дефицитът на индустриални мощности коства на компанията 100 000 продажби през 2018 година, а същото ще важи и за 2019 година
 Нинова пита Борисов за какво Volkswagen отива в Турция
Нинова пита Борисов за какво Volkswagen отива в Турция

Много компании избират да влагат в други страни или да пренасочат бизнеса си

През миналата година чешката компания е произвела 886 100 автомобилa в двата си завода в страната.

Твърди се, че Турция е желана дестинация за завода поради големите отстъпки, които президентът Реджеп Тайп Ердоган е подготвен да направи. България обаче към момента е в играта.
 Volkswagen продължава с договарянията за новия си цех в Източна Европа
Volkswagen продължава с договарянията за новия си цех в Източна Европа

България е измежду претендентите…

Едно от терзанията на VW са големите налози в Турция върху колите с по-големи мотори. Около 96 % от продадените през 2018 година коли са с мотори с работен размер под 1,6 литра . Анкара търси метод да реши казуса, като в това време не ощети останалите производители.

В новия цех най-вероятно ще бъдат създавани SUV моделите Skoda Karoq и Seat Ateca, само че дефинитивно решение не е взето. Заводът ще има потенциал от 350 000 автомобила, с опция за удвояване на техния брой при потребност.

VW Group ще реши тъкмо кои модели ще създава новият цех през ноември. Очаква се той да проработи от началото на 2023 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР