Volkswagen доразви своя бестселър - бензиновият 1.5 TSI двигател и

...
Volkswagen доразви своя бестселър - бензиновият 1.5 TSI двигател и
Коментари Харесай

Световният двигател 1.5 TSI на VW сега е още по-ефективен

Volkswagen доразви своя бестселър - бензиновият 1.5 TSI мотор и в този момент предлага най-новото му потомство - TSI evo2, с първите модели в Европа. Компактният четирицилиндров мотор в началото ще се предлага с мощ от 110 кВт/150 к.с., като ще последват и други разновидности. T-Roc и T-Roc Cabrio са първите модели, които ще се доставят с новия мотор. TSI evo2 ще бъде последователно конфигуриран в други модели до края на годината. Той обезпечава по-ниско ползване на гориво и икономисване на CO2.

„ 1.5 TSI е опорен в гамата мотори на Volkswagen, защото задвижва доста модели по света - от T-Cross до Passat Variant. Ние непрестанно развиваме този стилен четирицилиндров мотор. Резултатът е обилни изгоди в потреблението и доста динамична реакция “ - споделя Томас Улбрих, началник на VW технологии - „ В последния стадий на доработка би трябвало да се спомене особено системата за деактивиране на цилиндрите ACTplus, почистването на отработените газове наоколо до мотора и модерния развой на изгаряне TSI Evo. “

В най-новата еволюция на 1.5 TSI, разработчиците са сложили трипътния каталитичен конвертор и филтъра за частици Otto в един модул (MAR = разчистване на отработените газове покрай двигателя), което в допълнение усъвършенства резултата на разчистване на отработените газове. Като спомагателен принос към устойчивостта, това разрешава понижено потребление на благородни метали в производството на катализатори и в това време основава основата за бъдещи стандарти за излъчвания.

Ключов софтуерен съставен елемент за понижаване на разхода на гориво при 1,5 l evo2 е в допълнение създаденото деактивиране на цилиндрите ACTplus – взаимна разработка на заводите във Волфсбург и Залцгитер. Фокусът на новата разработка е върху подобряването на включването и изключването на двата цилиндъра, с цел да се обезпечи гладка работа на мотора.

Процесът на горене при работа с два цилиндъра е усъвършенстван, като по този метод се уголемява обсегът на приложения за интензивно деактивиране на цилиндъра. При ACTplus във втория и третия цилиндър не се задейства горивен развой при ниски и междинни натоварвания и обороти на мотора. Превключването съвсем не се вижда. Ефективността се усилва в дейните цилиндри, до момента в който междинните цилиндри работят значително без загуби - когато още веднъж настъпите газта, те още веднъж стават дейни.

В допълнение към VTG турбокомпресора за изгорели газове (променлива геометрия на турбината), 1.5 TSI предлага и други високотехнологични съставни елементи - впръскването под високо налягане основава налягане до 350 бара, цилиндровите втулки с плазмено покритие понижават триенето, буталата са отляти - в охлаждащите канали разрешават в допълнение усъвършенстване на горенето и повишение на успеваемостта.

Двигателите TSI evo2 също са проектирани да работят с горива, които съдържат регенеративни съставни елементи - това също подсигурява тяхната бъдеща жизненост. В допълнение, те са подобаващи за разнообразни стадии на хибридизация; с plug-in идея е допустима систематична мощ до 200 кВт/272 к.с.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР