Волфганг Ишингер Председателят на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер

...
Волфганг Ишингер Председателят на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер
Коментари Харесай

Волфганг Ишингер се опасява от епохален разлом в отношенията между САЩ и ЕС


Волфганг Ишингер

Председателят на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер съобщи, че сегашната трансатлантическа рецесия е " исторически разлом " в историята на Запада, съобщи ДПА.

Конфликтът сред американския президент Доналд Тръмп и Европейския съюз по въпросите на търговията, климатичните промени, интернационалните съглашения и институции е доста по-всеобхватен от неразбирателството за войната в Ирак преди 15 години, показва Ишингер в изявление за ДПА.

Фундаменталните вярвания на Запада не бяха изменени тогава, отбелязва някогашният немски дипломат във Вашингтон.

" Това, с което се сблъскваме в този момент е доста по-сериозен развой, тъй като с него се разклащат основополагащи детайли на Запада и западните полезности ", прибавя той.

През 2002-2003 година Германия и Франция отхвърлиха да се включат дружно със Съединени американски щати във войната в Ирак, което докара до доста разтягане в трансатлантическите връзки.

Настоящите проблематични точки включват решението на Тръмп да наложи наказателни мита на внаса на метали от Европейски Съюз и от други страни, а също по този начин и едностранното му отдръпване от Парижкото съглашение за климата и от иранската нуклеарна договорка.

Тръмп ще се срещне с европейските си съдружници в петък в Канада на срещата на Г-7. Там ще бъдат немският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон, италианският министър председател Джузепе Конте, английският министър председател Тереза Мей, а също по този начин и водачите на Европейски Съюз Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР