Волейболният шампион на България Нефтохимик 2010 направи сериозна крачка към

...
Волейболният шампион на България Нефтохимик 2010 направи сериозна крачка към
Коментари Харесай

Нефтохимик доближи 1/2-финал за Купата на CEV след победа срещу Олимпиакос

Волейболният първенец на България Нефтохимик 2010 направи сериозна крачка към класиране за полуфиналите на втория по мощ европейски клубен шампионат за Купата на CEV.

" Бургазлии ", водени от Николай Желязков, удариха вкъщи гръцкия гранд Олимпиакос (Пирея), с някогашния капитан на България Тодор Алексиев в редиците си, с 3:1 (18:25, 29:27, 25:22, 25:21) в първия мач от 1/4-финалите посред им, игран довечера в цялостната с близо 1500 фенове зала " Младост " в Бургас.

Двата отбора ще се изправят един против различен още веднъж след две седмици, на 14 февруари (сряда) от 17,00 часа българско време в именитата зала " Мелина Меркури ". Шампионите на България се нуждаят единствено от два извоювани гейма, с цел да продължат напред към полуфиналите и да реализират най-големия си триумф на европейската сцена.

" Червено-белите " от Пирея ще гонят наложителна победа с 3:0 или 3:1, с цел да стигнат най-малко до " златен " гейм. Победителят от тази двойка ще спори на полуфиналите против спечелилия от дуела сред швейцарския Линдарен Волей (Амрисвил) и италианския гранд Тренто.

Над всички за Нефтохимик бе Николай Учиков със страхотните 23 точки (1 блок, 2 аса и 48% успеваемост в атака) за успеха. Капитанът Георги Петров (4 блока, 39% успеваемост в офанзива и 44% положително посрещане) и словенецът Ален Джорджевич (2 блока, 55% успеваемост в офанзива и 63% положително посрещане) за триумфа.

Тодор Алексиев се показа доста мощно за Олимпиакос и стана втори по ефикасност с 16 точки (2 блока, 1 ас, 42% успеваемост в офанзива и 47% положително посрещане). Канадският диагонал и национал Гавин Шмит осъществя 18 точки (1 блок, 1 ас и 52% успеваемост в атака), само че и това не бе задоволително на гърците, с цел да се поздравят с триумф.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР