Волейболният шампион на България Хебър (Пазарджик) ще гони с новия

...
Волейболният шампион на България Хебър (Пазарджик) ще гони с новия
Коментари Харесай

Хебър гони и пробив в Европа с Плачи

Волейболният първенец на България Хебър (Пазарджик) ще гони с новия си треньор Камило Плачи пробив в европейските клубни шампионати. Като цели пред мъжката представителна групировка остават продобиване на трите родни трофея – Суперкупа, Купа и купа, заявява клубният началник на хебърци Александър Иванов .

Председателят на УС на ВК Хебър добави, че идването на Плачи е отзив за положителната работа в клуба и града и приказва единствено по себе си за сериозните цели.

" Искрено се надявам с идването на подобен треньор да вдигнем равнището ни като тим, както и това на българския волейбол. Така ще можем всички да се радваме и на добър народен тим ", безапелационен е Иванов.

Той разкри, че след отводът на Александър Попов да остане отпред на Хебър всички варианти за негов правоприемник са били свързани с чужбина.

" Италианецът не беше единствената задгранична алтернатива. Имахме диалози и със сърбин и с треньор от Испания. Но в последна сметка, считам, че взехме най-хубавото решение – Камило Плачи да води Хебър в идващите две години.

В идващите няколко седмици той ще дойде в Пазарджик, с цел да се запознае с изискванията и бъдещата си работа. Всички решения към селекцията на тима ще бъдат напълно негови. Ние като клуб постоянно сме давали цялостна независимост на треньора да избира състезателите, с които ще работи ", акцентира Александър Иванов.

" Относно задачите за сезон 2021/2022 година в Хебър те още веднъж ще бъдат оптимални. В последните пет години имахме поетапно развиване на клуба и естествената стъпка бе да приключим с шампионска купа. От тук нататък още веднъж ще се борим за трите трофея – Суперкупа, Купа и купа. Надявам се също на добър пробив в Европа, тъй като подписът на Плачи не е единствено вест за Пазарджик и България, само че и европейска такава. Очаквам се все по-сериозно да се приказва за Пазарджик и Хебър в Европа ", съобщи клубният началник на " тигрите ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР