Волейболният шампион и носител на Суперкупата Хебър се върна пътя ...

Волейболният шампион и носител на Суперкупата Хебър се върна пътя

3:0! Хебър си го изкара на Монтана

Волейболният шампион и притежател на Суперкупата Хебър се върна пътя на триумфа. Три дни след злополучната загуба от Шахтьор(Солигорск) в Шампионската лига пазарджиклии удариха с 3:0 (25:20, 25:18, 25:20) гостуващия Монтана в мач от 1-вия кръг на новия шампионат в мъжката Суперлига.

Мачът се игра в спортна зала " Васил Левски ", като почитатели бяха допускани единствено със " зелен документ ".

Воденият от Мартин Коста Бланко отбор показва чудесно въодушевление, дух и мотивация, а това пролича и в играта на полето. Монтанчани не съумяха да се противоспоставят уместно и логично паднаха " на нула ".

Двата тима започнаха равностойно мача, като се бореха за всяка топка и всяка точка. След седмата макар че " тигрите " продължиха вдъхновено и осъществиха серия от шест точки, от които три аса на Брадли Гънтър. Авансът на домакините остана постоянен до края, като играта на хебърци на всички детайли вървеше отлично.

Във втората част съперниците започнаха идентично, само че пазарджиклии още веднъж се откъснаха и излязоха напред. Опитът и класата надвиха, като не разрешиха на съперника да окаже напрегната опозиция. Така задатъкът набъбна без казус на 2:0 гейма.

Третият гейм продължи под диктовката на Хебър. Играчите от Пазарджик разрешиха на монтанчани да стопят разликата първоначално, само че в следствие до някаква почуда не се стигна и " жълто-сините " затвориха мача чисто.

Най-ефективен в дуела бе Брадли Гънтър с 19 точки (3 аса, 1 блокада), 12 точки осъществя Якопо Масари (1 блокада). За противника Жулиен Георгиев бе единственият с двуцифрен авоар-15 точки (2 аса).

Източник: marica.bg