Волейболният отбор на Монтана записа страхотен дебют в европейските клубни

...
Волейболният отбор на Монтана записа страхотен дебют в европейските клубни
Коментари Харесай

Даниел Пеев: Изключително доволни сме, че при дебюта си постигнахме победа

Волейболният тим на Монтана записа страховит дебют в европейските клубни шампионати. Преди два дни тимът победи като посетител Апоел (Кфар Шаба) с 3:1 в първа среща от 1/16-финалите в шампионата Чалъндж къп. Съставът, воден от Даниел Пеев, преодоля неволите, които имаше на път за Израел, и сподели доста добра игра. Поради забавяне в полетите Монтана изпусна самолета за Тел Авив от Истанбул и не съумя да организира формалната си подготовка преди срещата. BGvolleyball.com се свърза с треньора на отбора, който показа своите усещания от мача:

" Първо желая да кажа, че сме извънредно удовлетворени, че при дебютното си присъединяване постигнахме победа. Искахме да стартираме шампионата с такова показване. Играхме добре. На някои от детайлите бих споделил, че се справихме ослепително. Определено доминирахме на блок. Сервисът ни беше задоволително нападателен. Изпълнявахме подобаващия сервис за този дуел и атакувахме съперника още от начален удар. След това блокадата работеше добре. Другото, което беше значимо, бе да подържаме устойчиво равнище, не споделям съвършено, на посрещане. Не допускахме амплитуди в играта си. За да работи блокът, момчетата се оправиха тактически, организирахме добра обсада на мощните им нападатели, чужденците, от зона четири. 17 блока са съществено преимущество на този детайл. Много рядко тим, който направи 17 блока и 6 аса, би изгубил дуел ", сподели Пеев.

" В нашата зала чакам да изиграем добър мач. Противникът е много по-опитен. Не чакам те да създадат някакви корекции в играта си. Сигурен съм, че ще подходим много съществено и няма да има и нотка на безгрижно държание. Би било редно и обикновено да спечелим ", съобщи треньорът на Монтана по отношение на реванша, който е на 21 декември.

На въпрос дали вижда нужната сработка в тима, Пеев отговори: " Напредваме, само че малко. Освен сработка, на тези млади момчета им е нужно и възстановяване механически на детайлите от играта. Показваме такова израстване, само че е належащо време. Затова се получват от време на време такива амплитуди в обособени геймове. В последните мачове се вижда една трудост да затваряме геймове, в които водим. Аз го приписвам на младостта на тима, само че всичко се реализира с труд, тъй че продължаваме работа в тренироъчния развой и се надявам да подобряваме от ден на ден и повече играта си ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР