Волейболният отбор на Левски отпадна от третия по сила европейски

...
Волейболният отбор на Левски отпадна от третия по сила европейски
Коментари Харесай

Левски отпадна от Европа след златен гейм

Волейболният тим на Левски отпадна от третия по мощ европейски клубен шампионат Чалъндж къп.

Момчетата на треньора Владимир Николов отстъпиха като посетители на холандския Орион (Дутинхем) с 0:3 (25:27, 20:25, 21:25) в мач-реванш от 1/16-финалите на шампионата, игран довечера. Така след успеха за " сините " с 3:1 гейма в първата среща преди две седмици в София, се стигна до така наречен " златен " гейм. В него домакините от Орион демонстрираха темперамент и по-голямо предпочитание за победа и в последна сметка се поздравиха с триумфа след 15:13.

По този метод Левски завърши присъединяване си в Чалъндж къп след 3 победи и 1 загуба, само че така мъчителна. Волейболистите на Орион пък се класираха за 1/8-финалите на шампионата, където ще играят с съветския Газпром-Югра (Сургут), който в профил унгарския Пензюгьор (Будапеща). Срещите ще са след Нова година.

Най-резултатни за Левски бяха опитният капитан Смилен Мляков (2 блока, 1 ас и 32% успеваемост в атака) и новото попълнение на отбора - руснакът Евгений Баннов (3 блока, 2 аса, 40% успеваемост в офанзива и 25% положително и 13% съвършено посрещане), с по 15 точки, само че и това не оказа помощ за триумфа. За отбора на Орион Йорис Марселис осъществя 21 точки (2 блока, 3 аса и 43% успеваемост в атака) за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР