Волейболният национал Алекс Грозданов дебютира със загуба за новия си

...
Волейболният национал Алекс Грозданов дебютира със загуба за новия си
Коментари Харесай

Алекс Грозданов и Равена без шанс срещу Тренто на старта в Италия

Волейболният национал Алекс Грозданов дебютира със загуба за новия си тим Конзар (Равена) в италианската Суперлига. Волейболистите на Равена нямаха късмет вкъщи против гранда Итас (Тренто) и паднаха с 0:3 (26:28, 15:25, 21:25) в мач от 1-ия кръг на шампионата, игран нощес пред близо 2300 фенове в зала " Пала Де Андре ".

Алекс Грозданов влезе за малко като запаса за своя нов отбор във втория гейм, само че не съумя да се регистрира с нито една точка . Над всички за Равена беше холандският национал Тайс Тер Хорст със 17 точки (1 блок, 2 аса, 56% успеваемост в офанзива и 50% положително посрещане), само че и това не бе задоволително за триумф.

За трентинци националът на Словения Клемен Чебул (3 блока, 3 аса, 56% успеваемост в офанзива и 67% положително посрещане) и Лука Ветори (1 блок, 1 ас и 46% успеваемост в атака) станаха най-резултатни с 16 и 14 точки за успеха.

Въпреки това, за най-полезен състезател (MVP) на мача беше разгласен сръбският национал Сречко Лисинац, който заби 12 точки (3 блока и 82% успеваемост в атака), с колкото приключи и другият национал на европейските първенци от Сърбия Урош Ковачевич (71% успеваемост в офанзива и 65% положително посрещане) за триумфа.

Във втория кръг на Суперлигата Равена ще гостува на Сора, с Бранимир Грозданов в състава си, който започва с 0:3 като посетител на Верона, до момента в който Тренто е хазаин на Монца, с капитанът на България Виктор Йосифов, който пък започва с 0:3 от Милано. Срещите са в неделя (27 октомври) от 19,00 часа българско време.

КОНЗАР (РАВЕНА) - ИТАС (ТРЕНТО) 0:3 (26:28, 15:25, 21:25)
РАВЕНА: Давиде Сайта 4, Шарън Върнън-Евънс 9, Тайс Тер Хорст 17, Франческо Речине 3, Лоренцо Кортезиа 6, Роами Алонсо 4 - Яни Ковачич-либеро (Матео Бортолоцо, Оресте Кавуто, АЛЕКС ГРОЗДАНОВ , Даниеле Лавиа 3)
Старши треньор: МАРКО БОНИТА
ТРЕНТО: Симоне Джанели 1, Лука Ветори 14, Урош Ковачевич 12, Клемен Чебул 16, Сречко Лисинац 12, Лоренцо Кодарин 1 - Женя Гребенников-либеро (Давиде Канделаро, Митар Джурич 1)
Старши треньор: АНДЖЕЛО ЛОРЕНЦЕТИ.

Снимки: Марко Трабалца, trentinovolley.it
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР