Волейболните националки Гергана Димитрова и Мария Йорданова и техният КСМ

...
Волейболните националки Гергана Димитрова и Мария Йорданова и техният КСМ
Коментари Харесай

Гери Димитрова и Мария Йорданова на 1/8-финал за Купата на CEV

Волейболните националки Гергана Димитрова и Мария Йорданова и техният КСМ (Търговище) се класираха за 1/8-финалите на втория по мощ европейски клубен шампионат за Купата на CEV. Волейболистките на някогашния селекционер на България Драган Нешич надиграха украинския Прометей (Камянске), с Лора Китипова в състава и воден от сегашния старши треньор на " лъвиците " Иван Петков, с в мач-реванш от 1/16-финалите на шампионата.

Така след победа и в първата среща с 3:1 гейма КСМ продължава напред за Купата на CEV. Там на 1/8-финалите румънският отбор ще срещне хърватския Младост (Загреб), който ще бъде хазаин на шампионата в Група 3 от 1/8-финалите и 1/4-финалите. Другият мач ще бъде сред френските Безие и Волеро (Льо Кане). Срещите ще бъдат на 8 и 9 декември.

Гергана Димитрова игра единствено в първите два гейма за своя отбор и се регистрира с 6 точки (1 блок, 29% успеваемост в офанзива и 50% положително посрещане) за триумфа, а Мария Йорданова остана запаса . Най-полезна за КСМ бе Хайди Казанова Алварес с 21 точки (1 блок, 1 ас и 50% успеваемост в атака) за успеха. За отбора на Прометей Лора Китипова завърши с 2 точки , а Анастасия Крайдуба бе най-резултатна с 16 точки (46% успеваемост в атака).

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР