Волейболни страсти нажежават Горна Малина и Етрополе, след като местните

...
Волейболни страсти нажежават Горна Малина и Етрополе, след като местните
Коментари Харесай

Звездец и Етрополе готови за Финала в Money+ Купа България Висша лига 2023

Волейболни пристрастености нажежават Горна Малина и Етрополе, откакто локалните Звездец и Етрополе надлежно, се класираха за Големия Финал за Money+ Купа България Висша лига 2023. Феновете на спорта в двете обитаеми места към този момент се готвят за пътешестване до Пазарджик в неделя (22 януари), където в 13,00 часа ще се състои борбата за трофея. В този съвсем “съседски ” конфликт, очакванията и от двете страни са както за прекрасен волейбол, по този начин и за краен триумф. Ето какво споделиха от двата клуба дни преди дуела:
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
" Аз съм от поддръжниците на този формат на Купата. В годините до момента, постоянно сме играли и взели участие в Купата на България дружно с най-силните клубове от елита. Разликата в класите обаче постоянно е била голяма сред тимовете от Висшата лига и тези от Efbet Супер Волей, и срещите се обезсмисляха. Губеше се интерес, както у нас, тимовете от второто равнище, тъй като нямахме късмет, а и това тежеше финансово на бюджетите ни. Формат с присъединяване на тимовете, които сме на едно равнище, е най-хубавото. И това се потвърди и тази година. Много хубави мачове се получиха и на четвъртфиналите, и на полуфиналите - с доста страсти, положително равнище и завързани борби, висок залог... Нещо повече. Привлякохме доста аудитория, имаше страсти и хъс, тъй като трофеят си е трофей. "

" Двата тима се познаваме доста добре и надали има с какво да се изненадаме. Играхме контроли преди шампионата. В шампионата направихме петгеймов дуел, който не сътрудниците от Етрополе завоюваха, а по-скоро ние загубихме. Със сигурност на финала ще станем очевидци и участници в дерби. Ние ще търсим реванш за загубата в шампионата и целим да пренапишем историята си. Има огромен възторг в Горна Малина от резултатите ни досега и класирането на финала. Хората се вълнуват, чакат срещата с неспокойствие. Запалиха се и доста деца по волейбола. Сериозен брой почитатели ни поддържаха на полуфинала, като сигурно ще имаме поддръжници и в Пазарджик. Надявам се да се поздравим с триумф. Шансовете са 50 на 50 в неделя. Който издържи душевен на напрежението, той ще победи, още повече, че срещата ще бъде с директно телевизионно лъчение, което евентуално също ще се отрази на играчите и от двата тима ", разяснява Иван Генков, президент и старши треньор на Звездец (Горна Малина).

" Няма по какъв начин да не сме удовлетворени от достигането до финала в шампионата. Остава още една крачка, която се надявам да я създадем в неделя и да вдигнем Купата. Много добре се възприема този формат на Купата, защото и тимовете от нашето равнище се борят за приз. Във формат с тимовете от елита - говорехме за едни протоколни срещи. А в този момент е напълно друго. Видя се и на полуфинала с Раковски, когато залата ни бе цялостна и с правостоящи, не съумя да побере всички искащи. Последните 10-ина дни в Етрополе най-коментираната тематика бе точно волейболът и възможностите ни за финала. За наша наслада, успяхме да се класираме. Няма по какъв начин да пропусна да не благодаря на кмета ни Димитър Димитров, който е доста отворен към спорта в града като цяло и оказва помощ на всички. Конкретно нашият клуб напълно се подкрепя от Общината и съм удовлетворен, че отговаряме на упованията. Благодарение на господин Димитров, е обезпечен автобусен превоз за почитателите ни за финала в Пазарджик, а настрана ще пътуват и доста със личен транспорт. Децата от школата ни също ще бъдат в залата. Буквално последните дни се завиши ползата и от деца, които идват с готовност да упражняват в клуба, което е резултат от триумфа. Безспорно, за клуб като нашия, който от скоро развива мъжко направление - това е огромен триумф. Имаме начертан проект за развиване и го следваме крачка по крачка. "

" Самият дуел ще бъде с огромна конспирация. Двата тима се познаваме чудесно, в контролите разменихме по една победа, в шампионата всичко се реши след тайбрек. Вярвам, че ще стане оспорван дуел, от който победител да излезе по-добрият. Разбира се, нека това е Етрополе ", показа пък Васил Василев, президент на Етрополе.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР