Волейболистките от националния отбор на България започват от днес участието

...
Волейболистките от националния отбор на България започват от днес участието
Коментари Харесай

България продължава да преследва първа победа в Лигата на нациите

Волейболистките от националния тим на България стартират от през днешния ден присъединяване си в четвъртата седмица от Лигата на нациите. Националките ни са в италианския град Перуджа, където в Група 13 ще играят с домакините от Италия, Русия и Република Корея.

В първия си мач българските девойки се изправят против международните вицешампионки от " Скуадра адзура ", а срещата е довечера от 21,00 часа българско време. Утре (12 юни) България среща Русия от 18,00 часа, а ще приключи с мач против Република Корея в четвъртък (13 юни) още веднъж от 18,00 часа българско време.

През тази седмица " лъвиците " имат действителен късмет да се показват освен почтено, само че и да запишат по този начин жадуваната историческа първа победа в Лигата. С изключение на домакините, които заемат второ място във краткотрайното общо класиране със 7 победи, 1 загуба и 22 точки, другите два противника могат да бъдат преодолими.

Русия играе с извънредно млад състав и нови състезателки, като редица от главните волейболистки получиха отмора. Поради този факт съветската преса назова " сборная " пионерски тим, а отсъствието на титулярките даде своето отражение и Русия заема нежеланото 14-о място във краткотрайното общо класирането с едвам 1 победа и 4 точки до момента. Другият противник – Република Корея, е още по-назад, като заема 15-а позиция в подреждането с 1 победа и 3 точки.

Така воденият от селекционера Иван Петков отбор има всички предпоставки на този шампионат да се преборят за победа. Остава нашите девойки в действителност да се борят като същински " лъвици ", да покажат страхотна мотивация и дух и да зарадват с изявите си цялата българска аудитория.

Програма на мачовете на България в Група 13 от Лигата на нациите в Перуджа (Италия):
11 юни (вторник), 21:00 часа: Италия - БЪЛГАРИЯ
12 юни (сряда), 18:00 часа: БЪЛГАРИЯ - Русия
13 юни (четвъртък), 18:00 часа: Република Корея - БЪЛГАРИЯ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР