Волейболистките от националния отбор на България спечелиха без проблеми и

...
Волейболистките от националния отбор на България спечелиха без проблеми и
Коментари Харесай

България без проблеми и срещу Пуерто Рико на чалъндж турнира в Перу

Волейболистките от националния тим на България завоюваха без проблеми и втория си мач на междуконтиненталната Чалънджър купа от Лигата на нациите в Перу. Момичетата на селекционера Иван Петков се постановиха изрично над Пуерто Рико с 3:0 (25:18, 25:18, 25:14) единствено за 80 минути игра, във втората си среща от Група В на шампионата, играна тази нощ пред по-малко от 500 фенове в 6-хилядната зала " Едуардо Дибос Колизеум " в столицата Лима.

Така българските " лъвици " завоюваха първото място в групата след 2 победи от 2 мача и 6 точки. Пуерториканките останаха втори с 1 победа, 1 загуба и 3 точки. Двата отбора се класираха за полуфиналите на шампионата. Там България ще играе против втория отбор от Група А, който ще стане явен след изиграването на дуела сред домакините от Перу и Унгария по-късно тази нощ. Пуерто Рико пък ще спори с спечелилия от Група А - Колумбия.

Полуфиналния мач на българките е на следващия ден (24 юни) от 02,00 часа българско време през нощта, а преди този момент от 00,00 часа ще бъде срещата сред Пуерто Рико и Колумбия. Победителите ще спорят за Купата и място във Волейболната лига на нациите през идната година, а победените ще спорят за 3-о място.

Най-полезна за българския отбор бе Силвана Чаушева с 13 точки (1 блок, 2 аса и 43% успеваемост в атака) за успеха. Капитанката Христина Русева (6 блока!, 1 ас и 56% успеваемост в атака) и Гергана Димитрова (2 блока, 1 ас и 30% успеваемост в атака) прибавиха 12 и 11 точки за триумфа. За Пуерто Рико Дали Сантана и Ана София Хусино приключиха с по едвам 7 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР