Волейболистките на Казанлък надиграха ЦСКА с 3:0 гейма в държавните

...
Волейболистките на Казанлък надиграха ЦСКА с 3:0 гейма в държавните
Коментари Харесай

Марица и Казанлък – първите два полуфиналиста при девойките U20

Волейболистките на Казанлък надиграха ЦСКА с 3:0 гейма в държавните финали за девйки под 19 години
Отборите на Марица (Пловдив) и Казанлък станаха първите два отбора, които се класираха за полуфиналите в държавното състезание по волейбол на България за девойки под 20 години, което се организира в столичната зала „ Христо Ботев “. Пловдивчанки и „ розите “ записаха втори чист триумф в груповата фаза и без изгубен гейм са непоклатими водачи в своите групи.

Вторият ден от конкуренцията стартира със срещи от предварителна група В.

Волейболистките на Марица означиха бърз триумф над ДКС Варна, като завоюваха мача за към час с 3:0 (25:10, 25:15, 25:12). Така с 6 точки пловдивчанки оглавяват класирането в групата.



Другият дуел от този поток бе много забавен, а интригата бе до дъно. Тимът на Славия се пребори за победа над ЦПВК с 3:0 (26:24, 25:21, 26:24) след оспорвана игра и обрати на терена.

В първата част ЦПВК водеше с 24:19, само че изпусна да завоюва гейма и да означи психическо преимущество. Белите направиха същинско мъжество и обърнаха нещата в своя изгода, като се поздравиха с триумф с 26:24. Третата част бе още веднъж извънредно оспорвана, като ЦПВК за повторно имаше преимущество само че го загуби. Славистките още веднъж демонстрираха повече резистентност, още веднъж се постановиха с 26:24 и завоюваха мача с чиста победа.



Така и двата отбора – ЦПВК и Славия са с по една победа и една загуба и 3 точки. В последния ден обаче „ белите “ срещат ДКС Варна, до момента в който ЦПВК се изправя против водача Марица. Двубоите са надлежно от 15 и 17:00 часа.

Програма, резултати и краткотрайно класиране в група В вижте тук.

В предварителна група А волейболистките на Казанлък надиграха ЦСКА с 3:0 (25:22, 25:16, 26:16). Единствено първият гейм бе по-оспорван, след което казалънчанки имаха водеща роля и не оставиха шансове на съперничките в идващите две елементи. Така „ розите “ също записаха втори чист триумф, като оглавяват еднолично групата с 6 точки.



Доста по-драматичен бе другият мач от този поток, в който Ахил надигра Велбъжд (Кюстендил) с 3:1 (19:25, 25:21, 25:23, 25:19).

Представителките на Кюстендил стартираха доста надъхано, като съумяха да изненадат столичанки и взеха първия гейм. В идващите елементи още веднъж имаше битка и равноценност, само че по-големият опит на ахилки си сподели думата и те постановиха волята си, като завоюваха първа победа в групата.



Така два отбора - ЦСКА и Ахил са с по една победа и една загуба и 3 точки. В последния ден, 13 юли, пряк дуел сред тях ще реши кой ще последва Казанлък на полуфинали.

Срещите в група А са от 11:00 и 13:00 часа.

Програма, резултати и краткотрайно класиране в група А вижте тук.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР