Волейболистките на България стартират днес участието си на Световното първенство

...
Волейболистките на България стартират днес участието си на Световното първенство
Коментари Харесай

България ще премери сили с Германия в първия си мач на Мондиал 2022

Волейболистките на България започват през днешния ден присъединяване си на Световното състезание за дами в Нидерландия и Полша.

Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели излизат в първата си среща от предварителна Група С против Германия от 20,00 българско време.

В отбора ни се завърна капитанът Елица Василева, която към този момент носи семейството на своя брачен партньор Александър Атанасийевич.

За жал няколко дни преди началото на Световното състезание контузи получи опитното либеро Жана Тодорова и тя бе заместена от младата Мила Пашкулева.

Извън състава на България останаха и опитните Христина Вучкова и Емилия Димитрова, както и Ева Янева.
 Лоренцо Мичели дефинира състава на България за Мондиал 2022
Лоренцо Мичели дефинира състава на България за Мондиал 2022

Заради травма от нея отпадна титулярно либеро Жана Тодорова

Първият дуел от Група С против Германия е от извънредно значение за националките ни. Двата отбора са с изравнени благоприятни условия, само че Бундестима, който е воден от известния белгийски експерт Витал Хейнен, който изведе мъжкият отбор на Полша до международната купа през 2018 година, сподели изключителна класа в дуелите преди началото на Мондиал 2022.

Следващите противници на България в Група С в Арнем са международните шампионки от Сърбия (26 септември от 17,00 часа), олимпийските шампионки от от Токио 2020 от Съединени американски щати (29 септември от 20,00 часа), Канада (30 септември от 17,00 часа)

И Казахстан (1 октомври от 14,00 часа). Мачовете със Съединени американски щати, Канада и Казахстан ще се играят в полския град Лодз. Напред не престават първите 4 тима в групата.

Двубоят, който ще се играе в Арнем (Нидерландия), ще бъде излъчен онлайн по MAX Sport 1!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР