Волейболистката на Марица (Пловдив) Никол Дулева и нейната партньорка Ася

...
Волейболистката на Марица (Пловдив) Никол Дулева и нейната партньорка Ася
Коментари Харесай

Сребро и 4-о място за България на Балканиадата по плажен волейбол за жени

Волейболистката на Марица (Пловдив) Никол Дулева и нейната партньорка Ася Динова приключиха на 4-о място на Балканското състезание по плажен волейбол за дами в Бурса, като единствено две точки ги деляха от бронза във втория гейм от дребния край. Другата български представителки, Ирена Мишонова и Светла Ангелова, които са вицешампионки на България, се поздравиха със сребърните медали и станаха вицешампионки на Балканския полуостров.

Водачките в схемата Константина Цопулу и Димитра Манави от Гърция не оставиха никакви шансове на поставените под №3 Дулева и Динова в полуфиналния им конфликт тази заран и ги победиха с изрично 2:0 (21:8, 21:9). В другия полуфинал Мишонова и Ангелова с №4 надиграха туркините с №2 Алейна Вендже & Баханур Шахън с 2:0 (21:15, 21:15).

Младата вяра на " жълто-сините " и опитната и съотборничка завоюваха първия гейм в борбата с туркините за третото място, а във втория, при 20:20, бяха близо и до крайния триумф. Все отново, не без домакинско бутане от страна на съдиите, Вендже и Баханур стигнаха до бронза след 53 минути игра и 2:1 (19:21, 22:20, 15:11). Треньор на турския отбор е роденият в България Адем Мерт, който е с двойно поданство.

Във финала за балканската купа гъркините Цопулу и Манави победиха Мишонова и Ангелова с 2:0 (21:12, 21:15) и победиха със златото.

Балкански първенци и при мъжете станаха водачите в схемата – опитните Мурат Гигинолу и Волкан Гьотепе, като всички медали бяха извоювани от представители на страната хазаин Турция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР