Волейболистите от националния отбор на България ще стартират тази нощ

...
Волейболистите от националния отбор на България ще стартират тази нощ
Коментари Харесай

България - Канада 0:0! Следете мача ТУК!!!

Волейболистите от националния тим на България ще започват тази нощ от 00,10 часа българско време борбата си в Лигата на нациите. Българските " лъвове " се изправят против Канада в първия си мач от Група 2 от първия уикенд от конкуренцията в аржентинския град Мендоса

Срещата ще бъде с по-особен заряд за италианския селекционер на отбора ни Силвано Пранди, който след 9 години пауза още веднъж застава отпред на националния нотбор. И въпреки към този момент на 71, продължава да изпитва същия този апетит за победи, с който изведе " трикольорите " до бронзовите оценки на Европейското състезание в Турция през 2009-а.

Въпреки че авансово снижиха упованията със серия изявления, че задачата в Лигата на нациите е да се обиграе състав за олимпийската подготовка през август, нашите не отпътуваха на околосветско странствуване към Аржентина, а оттова и към Китай, просто с цел да се разходят. България е сложена под мониторинг в шампионата, борейки се за оцеляване с Канада, Португалия и Австралия. Затова и две победи до края на седмицата над " кленовите листа " и " мореплавателите " ще дадат една отлична насочна точка, както и нужното самочувствие още преди същинския стадий от конкуренцията да е почнал.

Пранди заведе състав от опитни и доста надарени волейболисти, които имат всичко належащо, с цел да се опълчват на тези три съперника. Те никога не са непреодолими и това може да си проличи в идващите три денонощия. " Лъвовете " имат да си връщат на канадците, които ни биха на Световното състезание вкъщи предходната година с 3:2 гейма. В общия баланс резултатът с тях към този момент е еднакъв 5-5 победи.

КАНАДА - БЪЛГАРИЯ 0:0 (0:0)
КАНАДА: Брет Уолш, Шарън Върнън-Евънс, Джон Перин, Стивън Маар, Грейъм Виграс, Артур Шварц - Блейър Бан-либеро
Старши треньор: ГЛЕН ХОУГ
БЪЛГАРИЯ:
Георги Сеганов, Николай Учиков, Валентин Братоев, Тодор Скримов, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов - Петър Каракашев-либеро
Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР