Волейболистите на Хебър (Пазарджик) защитиха трофея си от турнира за

...
Волейболистите на Хебър (Пазарджик) защитиха трофея си от турнира за
Коментари Харесай

Хебър отново спечели Купата на България

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) опазиха трофея си от шампионата за Купата на България. На финала в Бургас те победиха първенеца Нефтохимик с 3:0 (25:19, 25:23, 27:25). Срещата беше повтаряне на миналогодишния край, в който като хазаин отборът от Пазарджик завоюва с 3:2. Волейболистите на Хебър не срещнаха опозиция в първия гейм, в който единствено първоначално Нефтохимик поведе с 4:1. Последва спад в играта на домакините и те разумно отстъпиха в края. Втората част де доста равностойна, като при 21:21 треньорът на бургазлии Николай Желязков изиска видео повтаряне по време игра, само че не се оказа прав. Последваха мощни минути за Хебър и 25:23. И третата част бе извънредно равностойна, като Нефтохимик даже поведе с 22:20 т. След това пазарджиклии стигнаха до 24:23 и в последна сметка демонстрираха повече резистентност и стигнаха до 27:25 т.

Разпределителят на Хебър Георги Братоев получи зелен картон за феърплей във втората част, а след срещата съобщи: „ Безкрайно сме удовлетворени. Победихме в тяхната зала. Аз играх едва, само че бихме. Обичам да играя едва и да бием. За нас е значим резултатът. 

Николай Желязков разяснява: „ Съжалявам, че загубихме, волейболистите на Хебър биха страховит сервис. Те грешаха малко и началните им удари влизаха със страшна мощ. Ние не можахме да се противопоставим. Те с това преобладаваха. Едно е да играеш цялостен гейм на идеално посрещане, а напълно друго е да е като през днешния ден. Не мисля, че нещо направихме неверно “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР