Волейболистът на Хебър Пазарджик Георги Братоев беше гост в предаването

...
Волейболистът на Хебър Пазарджик Георги Братоев беше гост в предаването
Коментари Харесай

Георги Братоев: Суперлигата е на по-високо ниво

Волейболистът на Хебър Пазарджик Георги Братоев беше посетител в предаването " Златният гейм " в ефира на DIEMA SPORT 2. Той приказва за упоритостите на отбора в шампионата, присъединяване му в европейските клубни шампионати, както и за идната олимпийска подготовка в Берлин.

" Суперлигата е едно равнище по-силна от предходната година, ние като състезатели би трябвало да сме удовлетворени, както и феновете, което е добре. Има много стойностни млади състезатели, много от опитните български играчи играят в шампионата, има какво да се види ", разяснява Братоев.

" Трябваше да направя тази смяна ", разяснява волейболистът във връзка прехвърлянето си от Нефтохимик в Хебър.

" Всеки един тим се стреми да завоюва купата, не се тормозя от това, че Нефтохимик ни победи, играха по-добре от нас, победихме ги за Суперкупата, единствено времето ще покаже, кой ще се оправи по-добре. Нашият тим има солидно равнище за българското състезание, може би сме една концепция по-добри от останалите след нас, в Европа имаме тим, който е на средноевропейско равнище ", добави Георги Братоев.

" На хартия нещата наподобяват по този начин, полският тим наподобява по-силен, само че имаме шансове, имам опит при такива обстановки, както беше през предишния сезон, когато победихме с Нефтохимик Олимпиакос вкъщи. Отборната игра ще е значима, само че също по този начин и самостоятелната класа ще помогне, фундаменталното ще е отборната игра. Ще играем против мощен тим, само че имаме шансове. Пред мен не е поставяна цел до къде би трябвало да стигнем, по-силен отбор ни се падна, само че при отстраняването на полския отбор, имаме късмет да стигнем много напред в този шампионат ", разяснява Братоев присъединяване на Хебър в европейските клубни шампионати.

" Бургас и Пазарджик вървят в развиването си един до друг, а конкуренцията сред двата отбора ще помогне освен на Нефтохимик, само че и на Хебър ".

" Искам да спечелим и трите вероятни купи, едната я спечелихме, само че ще би трябвало да покажем и много добра игра, с цел да ги спечелим ", сподели още Братоев.

" Със селекцията Монтана става прикрит кандидат за купата. Всяка една година шампионата в България израства, доближаваме се до средноевропейското равнище. Първите 6-7 тима в шампионата според от това по какъв начин ще изиграят мачовете си имат късмет за положително показване в шампионата ".

" Това ще го реши единствено треньора, откакто той ще извика най-добре квалифицираните, има много мачове да се изиграят на клубно равнище преди да се стигне до нея. България ще е в ролята на новобранец, само че доста постоянно това е давало своите позитиви, уповавам се, и ние да имаме тази опция. Отбор ще има постоянно, незаменими няма ", разяснява Братоев идната олимпийска подготовка.

" Нито остарелият президент, или в случай че има нов това не въздейства на нас играчите. Този Управителен съвет е бил и преди да стартира на равнище мъже да играя, това не въздейства на нас играчите ", добави в умозаключение той във връзка борбата за власт във волейболната федерация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР