Волейболът отново се завръща на Европейските игри през 2023 година,

...
Волейболът отново се завръща на Европейските игри през 2023 година,
Коментари Харесай

Волейболът се завръща на Европейските игри през 2023 година

Волейболът още веднъж се завръща на Европейските игри през 2023 година, откакто на предходното издание през 2019 година отсъстваше от програмата.

Третото издание на влиятелната конкуренция ще се организира в полския град Краков и покрайнините на Малополско войводство и ще се състои от 24 типа спорт. Това съобщи на конференция вицепремиерът на страната Яцек Сасин.



Волейболистите ни в публични костюми на първите Европейски игри в Баку

„ Можем да кажем със удовлетворение, че Игрите, които ще се проведат в Краков и Малополско войводство, ще бъдат огромно спортно събитие с необятен отзив в Европа и света “, сподели той, наблягайки, че идното съревнование ще бъде най-голямото на тяхната история.

„ Договорихме надпревари в 24 типа спорт “, сподели той, припомняйки, че на вторите игри през 2019 година в Минск имаше 15 типа спорт (волейболът отсъстваше), а на първите през 2015 година в Баку (Азербайджан) – дебютът бе с 30 спортни дисциплини. Сасин изрази убеденост, че Европейските игри в Полша ще покажат, че тази самодейност има бъдеще. Той добави, че Полша ще се опита да организираме игрите рационално, като употребява и модернизира съществуващата инфраструктура “.



Волейболът е в програмата на влиятелната конкуренция, като ще бъде показан от две разновидности – в зала и на плажа. Останалите спортни дисциплини са: пукотевица с лък, синхронно плуване, бадминтон, баскетбол 3x3, плажен хандбал, спортни танци, кану, колоездене, фехтовка, гимнастика, джудо, карате, съвременен петобой, планинско тичане, ръгби, спортна пукотевица, ски скокове, спортно катерене, тенис на маса, триатлон и повдигане на тежести, битка.



Решението да се избере Краков за хазаин на надпреварата бе взето на 22 юни в Минск в Общото заседание на Европейските олимпийски комитети. Краков беше единственият регистриран претендент за хазаин на Европейските игри - 2023 година По-рано беше обявено, че съветския град Казан ще кандидатства за организацията на надпреварата, само че по-късно не бе подадено публично заявление.

Волейболистите от мъжкия народен тим на България, водени от Николай Желязков, приключиха със сребърни оценки на първите Европейски игри в Баку през 2015 година. Шампион стана отборът на Германия, кйто победи нашите с 3:1 гейма на финала.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР