Волатилността отново се изрази в червено на пазара за крипто

...
Коментари Харесай

Крипто валутите загубиха 500 млрд. долара за седмица

Волатилността още веднъж се изрази в алено на пазара за крипто валутите. За няколко часа цената на биткойн се срина под 50 хиляди $ за монета откакто единствено преди седмица доближи връх от съвсем 65 хиляди $. Спад има и при други водещи крипто валути, а за седмица целия пазар е изгубил 500 милиарда $ от своята обща капитализация, която към този момент е 1.77 трин. $, а на биткойн е 900 милиарда $. Това е загуба от 22% за седем дни, а аргументите зад спада към този миг не са доста ясни.

Според някои вложители едната от тях се крие в новия проект на американския президент Джо Байдън, който възнамерява да усили корпоративния налог, с цел да финансира скъпия си инфраструктурен план за Съединени американски щати, само че данни на комисията по търговия с финансови деривати и фючърси в Съединени американски щати (CFTC) демонстрират, че от хеджфондовете с леверидж усилват късите си позиции от началото на март тази година.
Други анализатори считат, че криптовалутите просто навлизат в стадий на промяна преди да продължат още веднъж възходящата си траектория. " Пазарът като цяло се разрасна много и евентуално се охлажда преди идващия растеж ", показа Виджай Айяр, началник на борсата за криптовалути Luno, пред CNBC. Малките мръсни секрети на биткойн
Точно преди към месец една от най-големите банки в Съединени американски щати, Bank of America, разгласява изследване, фокусирано върху биткойна и криптовалутите наречени " Bitcoin`s dirty little secrets " (или дребните мръсни секрети на биткойна). Според финансовата институция най-голямата цифрова монета в света все още е заобиколена от проблеми.

Според Bank of America " към 95% от биткойните се управляват единствено от 2.4% от сметките, а разпространяването е мощно накриво към най-големите сметки ". За съпоставяне, последните данни на Фед демонстрират, че най-богатите 1% от американците управляват едвам към 30.4% от цялото благосъстояние на семействата в Съединени американски щати, демонстрира изследването.

Банката акцентира и неприятният отпечатък върху природата на криптовалутата заради големия разход на сила, който употребява. Половината от копаенето на биткойни в Китай се случва с сила захранвана с въглища в провинцията Синдзян.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР