Военновъздушните сили на САЩ ще представят своя нов високотехнологичен стелт

...
Военновъздушните сили на САЩ ще представят своя нов високотехнологичен стелт
Коментари Харесай

САЩ представят новия си ядрен бомбардировач Б-21 Рейдър

Военновъздушните сили на Съединени американски щати ще показват своя нов високотехнологичен стелт бомбардировач Б-21 " Рейдър ", който може да носи нуклеарни и стандартни оръжия и е планиран да може да лети без екипаж на борда, съобщи Агенция Франс Прес.

Стратегическият бомбардировач Б-21, който е на път да коства близо 700 милиона $ на аероплан и е първият нов американски бомбардировач от десетилетия, последователно ще размени самолетите Б-1 и Б-2, които за първи път летяха по време на Студената война.

" Б-21 ще бъде гръбнакът на нашите бъдещи бомбардировъчни сили. Той ще има обсег, достъп и потребен товар, с цел да проникне в най-наситената със закани среда и да държи в риск всяка цел по света “, сподели говорителката на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Ан Стефанек пред Агенция Франс Прес.

Тя заяви, че първият полет на Б-21 се чака да се реализира идната година, а военновъздушните сили възнамеряват да закупят най-малко 100 от самолетите.

Производителят " Нортроп Груман " (Northrop Grumman) разгласи, че шест от самолетите сега са в разнообразни стадии на сглобяване и тестване в завода в Палмдейл, Калифорния, където ще бъде показан бомбардировачът, оповестява БНР.

Много параметри на самолета се пазят в загадка, само че той би трябвало да има обилни усъвършенствания по отношение на съществуващите бомбардировачи в американския въздушен флот.

Сред новите благоприятни условия, предлагани от Б-21, е капацитетът за полет без екипаж. Стефанек сподели, че самолетът " обезпечава тази опция, само че не е взето решение да лети без екипаж ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР