Военното разузнаване на британското министерство на отбраната публикува ежедневна сводка

...
Военното разузнаване на британското министерство на отбраната публикува ежедневна сводка
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Харков остава най-обстрелвания град

Военното разузнаване на английското министерство на защитата разгласява ежедневна сводка за събитията на украинския фронт, като подчертава върху зачестилите обстрели на втория по величина украински град Харков, който е обект на офанзиви от първия ден на военните дейности, осведоми Руската работа на Би Би Си.

На 17 август съветските войски, които лишиха живота на минимум 19 цивилни. Въпреки че фронтовата линия в тази посока се е преместила малко от май, вторият по величина град в Украйна се трансформира в един от най-тежко обстрелваните от началото на нашествието .

Харков, ситуиран на към 15 километра от фронтовата линия, поема огъня, защото остава в обсега на множеството типове съветска артилерия. Ракетни установки залпов огън и други оръжия с ниска акуратност доведоха до огромни опустошения в града .

Руските сили държат харковския бранш на борбата с относителна лекост, само че не престават непрестанно да подхващат местни офанзиви против украинските сили, като евентуалната им цел е да се принуди Украйна да задържа обилни сили на този фронт, с цел да се предотврати потреблението им за контраофанзива другаде.
 Загинали и ранени след ракетна офанзива по Харков
Загинали и ранени след ракетна офанзива по Харков

Поредно нахлуване единствено за този месец

Според украинските управляващи военните дейности не престават в цялата Херсонска област , в Николаев съветските войски са атакували пристанищната инфраструктура.

Представяме информацията от украинските управляващи за ракетните и артилерийски обстрели в другите области на Украйна с уточнението на Би Би Си, че не може да ревизира неотложно тези информации в изискванията на война.

Харковска област . Областният център към 5 часа сутринта още веднъж беше подложен на ракетен обстрел. По предварителни данни е починала една жена . Една от ракетите е блъснала постройката на образователно заведение. Освен това с артилерия са обстрелвани три области в района. Има попадения в жилищни здания, икономически постройки.

Днепропетровска област . Руските войски са обстрелвали три региона. Един човек е умрял, дете е ранено , има разрушени къщи. В Никопол центърът на града е бил обстрелван,десетки многоетажни здания, осем магазина, няколко институции и колеж са били развалени.

Николаевска област . Съоръжения на пристанищната инфраструктура са атакувани за следващ път в регионалния център. Няма жертви. Около 04:00 часа градът беше обстрелван от ракети С-300. Три ракети още веднъж удариха постройките на Черноморския народен университет " Петър Могила ", потърпевши са къщи наоколо. съгласно първичните информации е потърпевш един човек.

Херсонска област. През деня бойните дейности са траяли съвсем на цялата територия на района. В деокупираните територии са открити противопехотни осколъчни мини (POM-2), които съставляват заплаха даже и без да бъдат докосвани. В доста общности в района има доста минирани региони, напрегната обстановка в селата, прилежащи на други области и през които минава река Ингулец.

Черниговска област. През миналото денонощие - три обстрела на гранични региони, без жертви и опустошения.

Сумска област. На 18 август руснаците направиха седем офанзиви против три селски общности. Регистрирани са 93 попадения. Няма жертви, само че има опустошения.

Луганска област. През 18 август бяха отблъснати осем офанзиви на съветските войски. Повечето от тях се състояха в посока Бахмут. Щурмът е проведен, в това число от селата и градовете на Луганска област.

Донецка област. Петима починали и 10 ранени цивилни за денонощие. Обстрелът е осъществен от артилерия, минохвъргачки, танкови оръдия, реактивни системи за залпов огън " Ураган ", както и неуправляеми ракети. В резултат на обстрела на Краматорск постройката на техникума е отчасти развалена. Районът остава без газ и отчасти без вода и ток. Продължава наложителната евакуация на популацията.
 Politico: Къде е дълго обещаваното украинско контранастъпление
Politico: Къде е дълго обещаваното украинско контранастъпление

Дали то не цели да разсее Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР