Военното ръководство на Украйна е планирало нападение над Москва около

...
Военното ръководство на Украйна е планирало нападение над Москва около
Коментари Харесай

The Washington Post пише за планирана атака на Украйна над Москва, шефът на разузнаването Буданов - без коментар

Военното управление на Украйна е възнамерявало нахлуване над Москва към първата годишнина от войната, оповестява американският вестник The Washington Post, като се базира на изтеклите в интернет пространството секретни документи на Пентагона, съобщи

Началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирило Буданов е инструктирал един от своите офицери " да се приготви за всеобщи удари на 24 февруари … с всичко, което имаме “, съгласно конфиденциален отчет. Длъжностни лица даже са разглеждали опцията за удари против съветския черноморския пристанищен град Новоросийск - значително алегорична интервенция, която все пак е щяла да показва способността на Украйна да удря надълбоко във вражеската територия.

Служители на Вашингтон скрито са следили проектите на украинците. Белият дом от дълго време показва опасения, че възможна украинска офанзива в Русия може да предизвика нападателен отговор от страна на Кремъл.

На 22 февруари, два дни преди годишнината, Централно разузнавателно управление на САЩ е популяризирал нов конфиденциален отчет: ВСУ " се съгласи, по искане на Вашингтон, да отсрочи ударите “ против Москва. Документите не изясняват тъкмо кой се е намесил и за какво украинците са се съгласили да се откажат от проектите си.

Изданието акцентира, че на Съединени американски щати нееднократно им се е налагало да " озаптяват “ украинците. И все пак мистериозни детонации и удари с дронове не престават да се случват в Русия. Украинските чиновници постоянно демонстрират въздържаност по отношение на случаите, намеквайки, че са виновни, без непосредствено да поемат отговорност.

На 13 февруари, деня, в който в един от секретните документи се споделя, Буданов е инструктирал офицерите си да бъдат подготвени за интервенция, евентуално ориентирана към Новоросийск, Съединени американски щати приканиха жителите си в Русия да изоставен неотложно рамките й.

Буданов не разяснява публикацията на изданието. Американски публични представители също отхвърлиха да приказват за плануваните украински удари точно на годишнината от началото на войната.К
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР